Menu

Back to Oz genomineerd voor de Podiumkids prijs!
In 2020 kregen we het goede bericht dat onze voorstelling Back to Oz is genomineerd voor de Podiumkids Prijs voor jeugdtheater. ‘Daar zijn we natuurlijk heel blij mee!’, aldus Monique Corvers, artistiek directeur. ‘In deze onzekere tijd is het voor ons een enorme opsteker dat we van het publiek de erkenning hebben gekregen voor deze grote zaal productie waar we met z’n allen heel hard aan gewerkt hebben. Namens het hele gezelschap en alle meewerkenden bedanken we het publiek voor hun stem!’
Inmiddels is de winnaar voor 2020 bekend gemaakt, en dat is Lampje van Maas Theater! We feliciteren alle cast & crew met deze mooi prijs!

Podiumkids Prijs
De Podiumkids Prijs, vorig jaar nog met de naam Zapp theaterprijs,  is een publieksprijs voor theater- dans- en muziekvoorstellingen voor de jeugd. Een prijs van kinderen voor hun favoriete voorstelling van het jaar. Van september tot en met mei mogen kinderen laten weten wat ze van een bepaalde voorstelling vonden. De vijf voorstellingen die gemiddeld de hoogste score halen, worden genomineerd voor de Podiumkids Prijs. De speciale Podiumkids Kinderjury kiest vervolgens de winnaar.

Back to Oz
De voorstelling was een coproductie met Stadsschouwburg Utrecht en Slagwerk Den Haag, in samenwerking met K.O.Brass. Op 19 december 2019 ging Back to Oz in première in de Stadsschouwburg in Utrecht en speelde daar tot eind december in uitverkochte zalen. Daarna volgde een tournee door Nederland tot 9 februari 2020.

De voorstelling werd gemaakt n.a.v 100 jaar overlijden van L. Frank Baum, de schrijver van The Wizard of Oz. De gelijknamige filmklassieker met Judy Garland als Dorothy, is een van de meest bekeken films ooit. Het is in de loop der jaren een iconisch verhaal geworden en heeft bewezen dat elke generatie er zijn eigen tijd op kan projecteren. Het Filiaal theatermakers maakte er samen met tekstschrijver Don Duijns, vele acteurs, K.O.Brass en Slagwerk Den Haag een unieke combinatie van live film, theater en muziek van.

Bekijk hier de video met de bekendmaking van de nominaties door de jury van de Podiumkids Prijs.

Lees hier meer over de voorstelling en eerdere recensies.

Persbericht vanuit Podiumkids: