Menu

De belofte van de lege zaal is een initiatief van 400 instellingen in de (podium)kunstensector.
Samen dromen ze de zalen vol. Geniet en droom met ons mee.

De Belofte van een lege zaal

Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot de droom van een nationaal cadeau dat sectorbreed wordt verspreid. Als hart onder de riem voor heel Nederland, ook namens ons!

‘De belofte van de lege zaal’ is een verhaal geschreven door Jan Beuving in opdracht van theater Flint. Door ondersteuning van 400 culturele instellingen is van dit verhaal olv regisseur Katja Akkerman een voorstelling gemaakt. Het kunstwerk is een cadeau, een poëtisch statement, aan alle mensen die theater een warm hart toedragen. De sector slaat de handen ineen om een positieve boodschap te verspreiden en daarnaast aan te geven dat ze er sector breed straks weer staan, wanneer we weer mogen. Een lege zaal is nooit zomaar een lege zaal, in die zaal sluiert altijd al de magie van wat straks weer kan en mag.

Dat is de belofte van bijna 400 theaters, podia, producenten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen.

Bekijk hier je cadeau! En koester de droom dat je binnenkort weer samen live naar theater kunt kijken. Wij maken nu kunst die ons door de volgende crisis heen zal helpen!