Menu

educatie

Experimenteren met verbeeldingskracht

Filmmakers Claudia Rison (jeweetzelf.tv) en Nina Slagmolen hebben een half jaar lang het maakproces van De Speelvloer én dat van Enkeltje Mars gevolgd. Het resultaat is een korte documentaire waarin je kennis maakt met alle betrokkenen en hun werkwijze. Bekijk hierboven de film.

De Speelvloer

De Speelvloer is een artistiek laboratorium dat kinderen en ouders uitdaagt om te experimenteren met hun eigen verbeeldingskracht. In De Speelvloer stel je jezelf vragen (zonder naar een pasklaar antwoord te zoeken) en geef je je eigen ideeën vorm. Wie weet bieden ze je straks een hele andere blik op de wereld en kom je op lumineuze ideeën!

Na een succesvolle pilot afgelopen voorjaar in Leidsche Rijn, heeft het educatieteam het laboratorium aangepast, aangescherpt en gekoppeld aan de voorstelling Enkeltje Mars. Deze maand werd De Speelvloer op drie locaties in IJsselstein en Nieuwegein opgebouwd en ruim 550 leerlingen van groep 6&7 hebben er uitvoering onderzoek gedaan. Hoe klinkt de ruimte? Wat zie je er allemaal? Hoe beweeg je daar en hoe breng je dat over in beeld en geluid? De leerlingen konden hun eerste stappen zetten in het makersvak en werkten met de materialen waar ook onze eigen acteurs, ontwerpers, en componist zich door laten inspireren.

Vorig schooljaar hebben we De Speelvloer voor het eerst uitgeprobeerd op basisschool De Ridderhof in Leidsche Rijn én in Stadsschouwburg Utrecht. Bekijk hieronder de foto’s en een kort filmpje.

De Speelvloer

De Speelvloer is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Het Prins Bernhard Cultuurfonds