Menu

Onderwijs

De Speelvloer

De Speelvloer is een artistiek laboratorium dat kinderen en ouders uitdaagt om te experimenteren met hun eigen verbeeldingskracht. In De Speelvloer stel je jezelf vragen (zonder naar een pasklaar antwoord te zoeken) en geef je je eigen ideeën vorm. Wie weet bieden ze je straks een hele andere blik op de wereld en kom je op lumineuze ideeën!

De Speelvloer rondom Enkeltje Mars
De Filiaaltheatermakers maakten de voorstelling Enkeltje Mars. Ze stonden voor een enorme opgave. Want hoe klinkt de ruimte? Wat zie je er allemaal, hoe beweeg je daar en hoe breng je dat in beeld? Daar hebben ze uitvoerig onderzoek naar gedaan.

Leerlingen in Nieuwegein en IJsselstein krijgen in november de kans om dat ook te doen! Ze stappen in de schoenen van de theatermakers en steken hun handen uit de mouwen op De Speelvloer. Samen met je klas kan je ruimtegeluiden maken met een cactus, de geboorte van een ster in beeld brengen met melk, olie en ecoline. Of uitzoeken uit hoe je iemand kunt laten zweven…

Vorig schooljaar hebben we De Speelvloer voor het eerst uitgeprobeerd op basisschool De Ridderhof in Leidsche Rijn én in Stadsschouwburg Utrecht. Bekijk hieronder een kort overzichtfilmpje.

De Speelvloer