Menu

Het Filiaaljournaal

Het Filiaal theatermakers heeft de afgelopen periode allerlei online activiteiten ontwikkeld. Op deze pagina vind je mooie liedjes, knutselactiviteiten en voorstellingen die je online kunt bekijken. Mocht je meer willen doen, bekijk dan ook de pagina met creatieve thuis opdrachten.


Ik wil voelen

‘Ik wil voelen’ is een lied uit onze kerstvoorstelling Back to Oz. De blikkenman (Sacha Muller) zong over zijn enorme verlangen om na een jaar vastgeroest te zijn weer eens iets te voelen, om weer te leven. En ineens blijken deze gevoelens bijzonder actueel te zijn. Nu wij maandenlang in afzondering leven, van elkaar gescheiden zijn kunnen wij het hartgrondig met de blikkenman eens zijn als hij zingt:

“Laat me voelen dat ik leef
Laat me janken van de pijn
Laat me zwemmen in geluk
Laat me met jou samen zijn”. 

Tekst MTD Corvers

Grote mensen

Mensen zijn vreemde wezens! Ze zeggen nee tegen taart, drinken de hele dag koffie, praten eindeloos over het weer en houden van stofzuigen. In de voorstelling RAAR vertalen Floyd & Henke het gedrag van de volwassenen naar een komisch absurdistische voorstelling. Het liedje Grote mensen komt uit de voorstelling RAAR, nu met videoclip!

spel Henke Tuinstra & Floyd Koster tekst Eva Gouda compositie Gábor Tarján video-edit Ramses Graus

Gabor denkt door

Prepared piano
Filiaalcomponist Gábor Tarján prepareert in deze aflevering een piano. Hij laat zien, legt uit en laat horen hoe hij de klank kan veranderen.


Ramses knutselt door…

Aflevering 1: Build a rocket boys en girls! 🚀🚀🚀
Videobeeld Ramses Graus Muziek Gábor Tarján


Aflevering 2: P(R)OP
Videobeeld Ramses Graus Muziek Gábor Tarján


Thuistheater

https://tflix.nl/fallingdreams/

Nu je onze voorstellingen niet in het theater kunt zien, bieden wij nu de registratie van Falling Dreams online aan! Op Theaterflix kun je de met Zilveren Krekel bekroonde voorstelling gratis bekijken. Meer informatie over Falling Dreams lees je hier.


Als je opeens tijd hebt…

Je leest een boek dat al een tijd op de plank ligt, luistert muziek, bingewatcht series of je verplaatst je afspraken naar Facetime! Objecttheatermaker Ramses Graus gaat als hij tijd heeft dingen uitproberen en maken. Dit is één van de resultaten. 


Plant herbarium 🌱

Een herbarium is een verzameling gedroogde planten, vastgemaakt aan papier met de botanische naam, vindplaats en de datum. 
Maak je eigen herbarium, neem een bloem of plant mee van je ommetje of uit eigen tuin. Er zijn verschillende apps en websites die je gekozen plant helpen herkennen. 


Meer inspiratie voor docenten en ouders

Op de pagina Lesmateriaal voor thuis vind je inspirerende activiteiten om thuis mee aan de slag te gaan. Prikkel je verbeelding met deze creatieve opdrachten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de Filiaalnieuwsbrief en blijf op de hoogte!