Menu

Het Filiaaljournaal

Het Filiaal theatermakers gaat online verder! De voorstellingen zijn de komende tijd helaas uitgesteld, maar achter de schermen blijven wij (theater)maken. De komende weken delen wij onze inspiratie, nieuw materiaal, kijken we terug en blijven vooral jullie verbeelding aanspreken. Blijf op de hoogte via Facebook en Instagram!


Ramses knutselt door…

Aflevering 1: Build a rocket boys en girls!
🚀🚀🚀

Ramses knutselt de komende weken door.


Snelportret

Nu school, werk en je sociale leven zich naar je eigen huis verplaatst, zie je vaak dezelfde gezichten. De opdracht is simpel maak een tekening van 1 van je medebewoners of als je alleen woont van je huisdier, buurtgenoten die langslopen of digitale ontmoetingen.

Kijk goed naar de ander, maar niet op je tekenpapier. Je hand tekent, maar je ogen blijven de ander aankijken. Zet een timer, kookwekker of laat de ander een teken geven wanneer je potlood of pen neer moet leggen. Wat zie je?

Je kunt het portret inkleuren met krijt, verf of potlood! Het portret is een leuke herinnering aan een bijzondere tijd!


Als je opeens tijd hebt…

Je leest een boek dat al een tijd op de plank ligt, luistert muziek, bingewatcht series of je verplaatst je afspraken naar Facetime! Objecttheatermaker Ramses Graus gaat als hij tijd heeft dingen uitproberen en maken. Dit is één van de resultaten. 


Plant herbarium 🌱


Een herbarium is een verzameling gedroogde planten, vastgemaakt aan papier met de botanische naam, vindplaats en de datum. 

Maak je eigen herbarium, neem een bloem of plant mee van je ommetje of uit eigen tuin. Er zijn verschillende apps en websites die je gekozen plant helpen herkennen.