Menu

 

Het Filiaal theatermakers speelt tot en met eind juni de voorstelling Toen mijn vader een struik werd in het Transformatorhuis in Utrecht. Deze voorstelling, naar een bekroond boek van Joke van Leeuwen, gaat over het meisje Toda dat moet vluchten van het ene naar het andere land. Met spel, muziek en liedjes brengen actrice Mirthe Klieverik en bassist Peter Sambros de wereld van Toda tot leven. Soms speels en komisch, soms ingetogen en ontroerend. Muziektheater dat je nooit meer loslaat.

Foto-expositie: vluchtelingenkinderen in beeld
In de tuin bij het Transformatorhuis is de foto-expositie Dream Diaries te bezichtigen. De expositie is tot stand gekomen door een samenwerking met UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie. Twee social media creators, de Utrechtse Annegien Schilling (@fetching_tigerss), fotograaf Debra Barraud (Humans of Amsterdam) maakten voor UNHCR een serie indrukwekkende foto’s en verhalen over de dromen van vluchtelingenkinderen. Het Filiaal theatermakers koos een aantal foto’s uit om op groot formaat voor ons publiek te exposeren. Stuk voor stuk zijn het kinderen die vol veerkracht zitten. Net als Toda, de hoofdpersoon in Toen mijn vader een struik werd.

Ontmoet creatives Debra Barraud en Annegien Schilling
Maak op zondag 10 juni na afloop van de voorstelling kennis met Debra en Annegien, de creatives achter de foto expositie Dream Diaries. Ze vertellen over de reis die ze maakten om vluchtelingenkinderen uit onder andere Afghanistan, Somalië en Syrië te interviewen en te fotograferen. Natuurlijk is er alle ruimte om je vragen te stellen!

Meer informatie >>