Menu

Groep 5 t/m 7

Enkeltje Mars, kosmisch muziektheater
disciplines: muziektheater, film en video
samenwerking met Sterrenwacht Sonnenborgh
Ik wil deze voorstelling boeken >>

Download de prijslijst >>

De voorstelling Enkeltje Mars is beschikbaar van oktober t/m december 2017 in het theater. De duur van de voorstelling is 55 minuten. Kosmisch muziektheater over de aantrekkingskracht van Mars, compleet met miniatuur planeten, filosofische overwegingen, live videobeelden en plantaardige muziek.
Info over de voorstelling >>

Thema’s & kerndoelen
thema’s: de ruimte, sterrenkunde, de kwetsbaarheid van de aarde, in- en uitzoomen op je eigen bestaan, ontdekkingsreizigers
kerndoelen: 39, 42, 46, 54 & 55

Lespakket
Bij deze voorstelling hoort een mooi vormgegeven lespakket dat aansluit op thema’s uit de voorstelling. Er worden lessuggesties in opgenomen die samenhangen met andere reguliere leergebieden (oriëntatie op jezelf en de wereld & kunstzinnige oriëntatie).
Ga naar het lesmateriaal >>

FiliaalLab in de klas
TTMA Training Toekomstige Mars Astronauten
Rond 2030 staan de eerste reizen naar Mars gepland. De allereerste mens die een voet op Mars gaat zetten, loopt NU al rond op Aarde! Ben jij die astronaut in de dop? In het Filiaallab onderzoek je wat er allemaal bij een Marsmissie komt kijken en hoe het leven op Mars eruit zou kunnen zien. Test je astronautenvaardigheden zoals creativiteit, uithoudingsvermogen, wilskracht, samenwerken en nieuwsgierigheid. Let op: trek makkelijk zittende kleding aan en eet niet teveel voor aanvang van de training..

Het FiliaalLab vindt plaats op school en wordt gegeven door een Filiaal vakdocent.

TIP Breng na de voorstelling ook een bezoek aan Sterrenwacht Sonnenborgh! De programma’s ‘levende(n) planeten’ en ‘zweven en zwaartekracht’ sluiten aan op thema’s uit deze voorstelling. Er is zelfs een tentoonstelling Spoorzoeken op Mars waar je een echt stukje steen van Mars kunt zien.

Evaluatieformulier
Wij hechten veel waarde aan de mening van docenten en leerlingen. Ben je naar een Filiaalvoorstelling geweest en heb je één of meerdere onderdelen van ons lesmateriaal behandeld, vul dan het digitale evaluatieformulier in. Hartelijk dank!
Evaluatieformulier>>