Menu

over ons

Scènefoto Falling Dreams

Het Filiaal theatermakers

“Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal.”
Albert Einstein

Het Filiaal theatermakers is een Utrechts gezelschap en maakt voorstellingen voor families en het basisonderwijs. Onze producties reizen nationaal en internationaal, we komen overal en zijn er voor iedereen.

We zeggen wel eens: het énige wat we niet doen is theater maken “exclusief voor volwassenen”. Voor ons gevoel is familietheater ruimer en groter, gevuld met universele verhalen en alle mogelijke kunstdisciplines. Combineerden we in het begin vooral spel en muziek, in de loop der jaren is dat uitgebreid met poppen, liedjes, objecten, beeldende kunst, wetenschap en live voor je neus gemaakte film.

De artistieke kern bestaat uit artistiek leider/regisseur Monique Corvers, componist/musicus Gábor Tarján en objecttheatermaker/acteur Ramses Graus. Ze werken met wisselende teams van acteurs, tekstschrijvers, ontwerpers en musici. Ook zijn er regelmatig gastregisseurs bij Het Filiaal theatermakers aan het werk.

Rond elke voorstelling wordt omlijstend lesmateriaal voor het basisonderwijs ontwikkeld. Niet alleen ter voorbereiding op een theaterervaring, maar ook om kinderen te verleiden buiten de lijnen te denken en ze te stimuleren om op een andere manier naar de wereld te kijken.