Menu

Verder kijken en luisteren

Heb je even niets? Scroll eens langs deze liedjes uit Filiaalvoorstellingen en video’s ter inspiratie.


Lied: ‘Ik wil voelen’ uit Back to Oz (8+)

‘Ik wil voelen’ is een lied uit onze kerstvoorstelling Back to Oz. De blikkenman (Sacha Muller) zong over zijn enorme verlangen om na een jaar vastgeroest te zijn weer eens iets te voelen, om weer te leven. Dit jaar misschien wel extra actueel:

“Laat me voelen dat ik leef
Laat me janken van de pijn
Laat me zwemmen in geluk
Laat me met jou samen zijn”. 

Tekst MTD Corvers


Lied: ‘Grote mensen’ uit RAAR (4+)

Mensen zijn vreemde wezens! Ze zeggen nee tegen taart, drinken de hele dag koffie, praten eindeloos over het weer en houden van stofzuigen. In de voorstelling RAAR vertalen Floyd & Henke het gedrag van de volwassenen naar een komisch absurdistische voorstelling. Het liedje Grote mensen komt uit de voorstelling RAAR, nu met videoclip!

spel Henke Tuinstra & Floyd Koster tekst Eva Gouda compositie Gábor Tarján video-edit Ramses Graus


Video: Componist Gabor prepareert piano

Prepared piano
Filiaalcomponist Gábor Tarján prepareert in deze aflevering een piano. Hij laat zien, legt uit en laat horen hoe hij de klank kan veranderen.


Video: Muziek in moeilijke tijden

Waarom zingen en maken mensen vaak muziek in moeilijke tijden? Muziek heeft een enorme impact op onze hersenen, emoties en gedrag. Wetenschappers hebben zelfs aangetoond dat muziek fysieke pijn kan verzachten. Hieronder twee inspirerende voorbeelden waar mensen via muziek hun boodschap aan de wereld geven:

Heb jij een lied of muziekstuk waar je graag naar luistert? Of waar je blij of juist emotioneel van wordt?


Zin om zelf aan de slag te gaan of een hele voorstelling online te bekijken? Kijk op onze pagina’s Creatieve thuisopdrachten en Thuistheater.