Menu

Wij zijn Het Filiaal theatermakers, hét Utrechts gezelschap voor jeugdtheater in Midden Nederland. We maken universele voorstellingen voor families en scholen en spelen nationaal en internationaal.

Wij zijn denkers, onderzoekers, beeldbouwers, muzikanten en bovenal makers van theater! Met onze voorstellingen willen we iedereen raken in hart en ziel. We geven ruimte voor verbeelding, zodat je meer ziet, dan alleen je eigen werkelijkheid. We laten niet alleen zien wat we maken, maar ook hoe we het maken. Die transparantie prikkelt de verbeeldingskracht. Dat doen we interdisciplinair met spel, muziek, poppen, objecten en (live video) beeld.

Blauw van jou
vanaf 4 jaar – Blauw van jou een poëtische, grappige schoolvoorstelling voor in het speellokaal.
Ida groeit op, afgezonderd in een huisje. Alles is er blauw en Ida is er gelukkig. Haar vader is kleurexpert. Hij weet dat blauw de kleur is van verstand en vertrouwen. Soms gaan ze naar buiten. Ook daar moet alles blauw zijn. Dat is voor Ida’s eigen bestwil, vindt vader. Dat is wel hard werken voor hem. 

Op een ochtend glipt er onverwacht een marter naar binnen. Hij vertelt Ida over de andere kleuren, buiten. Die avond droomt ze over de wereld waar marter over vertelt. Ida wordt nieuwsgierig, ‘s nachts sluipt ze het huis uit. Haar vader had gelijk, alles is gewoon blauw, heel donkerblauw buiten. De marter geeft niet op en dan blijkt weinig wat het lijkt..

Verloren dingen
vanaf 7 jaar- In een huis ergens in de stad woont een man samen met zijn hond. De man verzamelt spullen die nergens meer thuishoren. Deze vergeten dingen knapt hij op en ieder krijgt zijn eigen plek. Totdat op een dag de man niet meer thuiskomt en de dingen echt verloren lijken…

Hotel Hierwaardaar
vanaf 8 jaar – In een vervallen hotel aan het einde van alle steden, belanden vier mensen. Van deze plek die ze niet kennen, waar wonderlijke dingen verschijnen en zomaar verdwijnen, proberen ze een thuis te maken. Hoe ga je verder als alles om je heen is veranderd? Verstopt, verloren en verdwaald doet iedereen een poging zijn eigen weg te vinden. Een verhaal over taaie mensen.