Menu

kunsteducatie

Wijkproject Weg van Kunst Hoograven

Weg van Kunst Hoograven is een kunstproject van Brede School Hoograven en Het Filiaal theatermakers in samenwerking met verschillende wijkpartners en wijkbewoners. Zeker in een Coronaperiode waarin ontmoeten niet vanzelfsprekend is, wilden wij de wijk een creatieve boost geven en verbinding en onderling contact stimuleren via kunst. 

Dit jaar was het thema ‘groeten en ontmoeten’. Alle kunstlessen zowel onder als na schooltijd gingen in op dit thema. Zo zijn de teksten van het liedje waarmee de video start gemaakt door leerlingen uit groep 7 en zitten in de blauwverlichte flessen kunstwerkjes verstopt over ontmoetingen die leerlingen uit de middenbouw belangrijk vonden. De groetwezens die oplichten in de donkere gangen zijn wezens die bovenbouwleerlingen maakten door samen één schaduwfiguur te vormen. Deze wezens lijken op het eerste gezicht misschien spannend en vreemd, maar ze begroeten de bezoekers heel vriendelijk. De jongste leerlingen maakten hallo-lampjes en vlaggetjes zodat de bezoekers zich welkom zouden voelen. Verder zie je materiaal uit de BSA-cursussen na schooltijd, die we voortijdig moesten cancelen door de lockdown en ook een paar van de audioportretten die kinderen maakten met een professionele podcastmaker op basis van interviews met ouderen uit de wijk.

Ondanks alle beperkingen door corona hebben we in plaats van een live event het wijkproject Weg van Kunst op een alternatieve manier zichtbaar kunnen maken via dit filmpje. 

Alle kinderen bekeken het filmpje met hun klas en konden op die manier toch hun eigen inbreng terugzien.