Menu

kunsteducatie

Groep 6 t/m 8

Het geluid dat niemand hoorde, een spannende podcast live op het toneel
discipline: muziektheater
Ik wil deze voorstelling boeken >>

  • beschikbaar: voorjaar 2020
  • in het theater
  • duur voorstelling: 50 min
  • duur FiliaalLab: 60 minuten

Geïnspireerd door de films van Hitchcock en super detective Sherlock Holmes maakt Het Filiaal theatermakers een spannende podcast live op het toneel. In deze voorstelling speelt geluid de hoofdrol. Info over de voorstelling >>

Thema’s & kerndoelen
thema’s: zintuigelijkheid, het gehoor, probleemoplossend vermogen, zelfvertrouwen
kerndoelen: 54 & 55

Lespakket
Bij deze voorstelling hoort een mooi vormgegeven lespakket dat aansluit op thema’s uit de voorstelling. Er worden lessuggesties in opgenomen die samenhangen met andere reguliere leergebieden. Het zal de nieuwsgierigheid prikkelen voor dat wat komen gaat.

Verdieping: FiliaalLab in de klas
Heb je zelf wel eens een podcast gemaatk of een hoorspel? Samen met onze kunstdocent onderzoeken de kinderen hoe ze een spannend hoorspel kunnen maken. Want was is de werking van geluid en muziek eigenlijk? Onderzoek het in ons GeluidenLab.
Bekijk hier foto’s van eerdere FiliaalLabs >>

Verdieping: Helemaal Filiaal
Voordat de leerlingen de voorstelling zien in onze theaterzaal, gaan ze onder begeleiding van onze kunstdocenten zelf actief aan de slag met thema’s en disciplines uit de voorstelling. We spitsen onze oren en trainen onze ogen om te zien en horen, wat je normaal niet opmerkt. In een dagdeel zijn ze zowel actief als receptief en reflectief met kunst aan de slag. Een ijzersterke combinatie! Meer over Helemaal Filiaal >>

Evaluatieformulier
Wij hechten veel waarde aan de mening van docenten en leerlingen. Ben je naar een Filiaalvoorstelling geweest en heb je één of meerdere onderdelen van ons lesmateriaal behandeld, vul dan het digitale evaluatieformulier in. Hartelijk dank!
Evaluatieformulier>>