Menu

kunsteducatie

Groep 4 t/m 6

Verloren Dingen

Over vinden en gevonden worden

In een huis ergens in de stad woont een man samen met zijn kat. De man verzamelt spullen die nergens meer thuishoren. Deze vergeten dingen knapt hij op en ieder krijgt zijn eigen plek. Totdat op een dag de man niet meer thuiskomt en de dingen even echt verloren lijken… 

Verloren dingen gaat over je blik op de wereld, over dingen zien waar anderen aan voorbij gaan. Drie spelers laten de poppen en objecten tot leven komen, net zoals de man zijn gevonden dingen leven inblaast. Objecttheatermaker Ramses Graus laat humor en poëzie samenkomen, geïnspireerd door poppenmaker Jim Henson van de Muppets.

Kunsteducatie

Lespakket 
Iedere klas ontvangt een mooi vormgegeven lespakket dat aansluit op thema’s en vormaspecten uit de voorstelling. Er worden filmpjes en opdrachten in opgenomen die je kunt gebruiken als voorbereiding en als na-verwerking. Ook worden er lessuggesties in opgenomen die samenhangen met andere reguliere leergebieden.

Filiaallab: objecttheater in de klas (na afloop) 
Met de voorstelling als vertrekpunt en bron van inspiratie spreken we leerlingen aan op hun eigen makerschap. Onder begeleiding van een Filiaal kunstdocent gaan de leerlingen actief aan de slag met het onderzoeken van objecten en spullen die ze vervolgens op verschillende manieren tot leven laten komen. In onze FiliaalLabs dagen we leerlingen uit een open houding aan te nemen, nieuwsgierig te zijn, vragen te stellen en onderzoek te doen. We stimuleren vrijheid in denken, doen èn creëren.

Helemaal Filiaal
Onder de noemer Helemaal Filiaal organiseren we elk jaar in Theaterhuis de Berenkuil een kunstproject rondom een van onze voorstellingen. In een dagdeel zijn ze zowel actief, receptief als reflectief met kunst bezig. Zestig leerlingen gaan onder begeleiding van kunstenaars een dagdeel zelf aan de slag met elementen uit de voorstelling.

discipline objecttheater
Thema samenwerken, geborgenheid, dat een ander kwaliteiten bij je ziet die je zelf niet door hebt en bewustwording
Kerndoelen 54 en 55
beschikbaar oktober t/m november 2020
locatie kleine / middenzaal theater
duur voorstelling 50 minuten
duur FiliaalLab 60 minuten