Menu

kunsteducatie

Groep 7 & 8 en 1e klas VO (vanaf 8+)

Hotel Hierwaardaar

een coproductie van De Dansers & Het Filiaal theatermakers

In een vervallen hotel aan het einde van alle steden, belanden vier mensen. Van deze plek die ze niet kennen, waar wonderlijke dingen verschijnen en zomaar verdwijnen, proberen ze een thuis te maken. Hoe ga je verder als alles om je heen is veranderd? Verstopt, verloren en verdwaald doet iedereen een poging zijn eigen weg te vinden. Een verhaal over taaie mensen. 

De Dansers en Het Filiaal theatermakers stropen de mouwen op om een voorstelling te maken waarin dans, mime, video en objecten samenkomen. Ze nemen het op voor de schoonheid van de poging en bewonderen de koppigheid van het blijven proberen. Hotel Hierwaardaar is tegelijk grappig en bevreemdend, verontrustend en stiekem verbazingwekkend herkenbaar.

Kunsteducatie

Lespakket in de klas
Iedere klas ontvangt een mooi vormgegeven lespakket dat aansluit op thema’s en vormaspecten uit de voorstelling. Er zijn filmpjes en opdrachten in opgenomen die je kunt gebruiken ter voorbereiding of verwerking. We besteden o.a. aandacht aan ‘kijken naar dans’ en geven je tools om met elkaar te reflecteren op de kunstervaring.

Dans in je hoofd (voorbereidend met vakdocent en Digibord)
Wat zie, voel en ervaar je allemaal als je naar theater en dans kijkt? Wie zijn de spelers, hun inspiratiebronnen en de thema’s uit de voorstelling? We laten de gedachten in ons hoofd alvast dansen en spelen met associaties en verbeelding. 

Bewegingslab (verwerkend met vakdocent in speelzaal)
Vol energie en inspiratie uit de voorstellingen verdwalen, verstoppen, verdwijnen, verschijnen en tuimelen we met elkaar het Bewegingslab in. We onderzoeken met elkaar de obstakels die we onderweg tegenkomen en vinden al dansend een oplossing. 

Discipline Dans, muziek en theater
Thema De kracht van de poging, doorzettingsvermogen en veerkracht
Kerndoelen 54 & 55
beschikbaar januari t/m april 2021
locatie kleine/middenzaal
duur voorstelling 60 minuten, incl. 5 min. nagesprek
duur FiliaalLab 60 minuten