Menu

kunsteducatie

Groep 1 t/m 3

RAAR

Een kleine ode aan de grote mens

Grote mensen zijn vreemde wezens. Ze zeggen nee tegen taart, drinken de hele dag koffie, praten eindeloos over het weer en houden van stofzuigen. Ze zeggen alles beter te weten. Omdat ze koste wat kost niet raar willen overkomen op de ander, belanden ze in de meest absurde situaties. Hoogste tijd om dat eens goed te bekijken.

Acteurs Henke Tuinstra en Floyd Koster vertalen het gedrag van volwassenen naar een komisch absurdistisch stuk met vrolijke liedjes. Voor ​kleine én grote mensen één feest der herkenning.

Henke en Floyd delen dezelfde visie, humor en inspiratie. Zij maken associatief en beeldend theater met een scherp randje over de waan van de dag en hoe makkelijk het is om daarin meegesleept te worden. Voor RAAR zijn ze gecoacht door het artistieke team van Het Filiaal theatermakers.

In het kader van de 1,5 m samenleving hebben we de voorstelling aangepast naar RAAR 1.5. In het najaar van 2021 spelen we deze versie. In het voorjaar van 2022 kijken we welke versie we dan kunnen aanbieden.

Kunsteducatie

Lesmateriaal 
Bij deze voorstelling hoort mooi vormgegeven lesmateriaal dat aansluit op thema’s en vormaspecten uit de voorstelling. Er zijn filmpjes, opdrachten en lessuggesties in opgenomen die je kunt gebruiken ter voorbereiding of naverwerking; allemaal direct via het digibord in de klas te bekijken.

FiliaalLab in de klas (voorafgaand aan de voorstelling) 
In Het FiliaalLab komen ontdekkend leren en kunsteducatie samen. De ontwikkeling van het creatief vermogen maakt hier deel van uit. Onder begeleiding van een Filiaaldocent zullen de kleuters het fenomeen raar onderzoeken èn omarmen. Met rolmaat, vergrootglas en heel veel kledingstukken worden verschillen en overeenkomsten tussen kinderen en volwassenen ​onder de loep genomen.

Het FiliaalLab vindt plaats in de week voorafgaand aan de voorstelling.
Min. 20 max. 35 leerlingen
Duur: 45 minuten
Prijs: €80 per groep

discipline theater en muziek
thema identiteit, grote en kleine mensen, fantasie/verbeelding
beschikbaar 15 november 2021 en juni/juli 2022
locatie speellokaal, gymzaal of foyer
duur voorstelling 45 minuten
duur FiliaalLab 45 minuten
kerndoelen 37 oriëntatie op jezelf en de wereld, 54 en 55 kunstzinnige oriëntatie
21e vaardigheden creatief denken, communiceren, kritisch denken