Menu

kunsteducatie

Groep 7 & 8

Talking Hands

Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de allereerste handafdrukken in oude grotten naar de stille handen van onze tolk Nederlandse gebarentaal.

Talking Hands, is een bijzondere cross-over voorstelling, waarin Nederlandse gebarentaal helemaal geïntegreerd wordt. Met een diverse en veelzijdige cast; de tolk NL-gebarentaal is ook professioneel danser en de acteurs zijn even handig voor als achter de camera’s. De jonge Syrische Ud speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Interessante details worden live voor je neus gefilmd en groot geprojecteerd. De live muziek wordt gecombineerd met de stille muziek van sign dancing. Kortom, een poëtische, grappige en muzikale voorstelling (met weinig tekst) over wat ons mensen verbindt door alle tijden heen en over veelzeggende handen.

Kunsteducatie

Lesmateriaal
Bij deze voorstelling hoort mooi vormgegeven lesmateriaal dat aansluit op thema’s en vormaspecten uit de voorstelling. Er zijn filmpjes, opdrachten en lessuggesties in opgenomen die je kunt gebruiken ter voorbereiding of naverwerking; allemaal direct via het digibord in de klas te bekijken.

Helemaal Filiaal (kunstproject in Fort Blauwkapel)
Helemaal Filiaal is een interactief programma inclusief een voorstelling, lespakket en FiliaalLabs en vindt plaats op onze eigen locatie in Fort Blauwkapel. Onder de noemer Helemaal Filiaal ontwikkelen we elk jaar in eigen huis een kunstproject rondom een van onze voorstellingen. In een dagdeel zijn leerlingen zowel actief, receptief als reflectief met kunst bezig. Zestig leerlingen gaan onder begeleiding van kunstenaars een dagdeel zelf aan de slag met elementen uit de voorstelling.

Prijs: €10 per leerling
Data: 14 t/m 18 maart 2022 en 21 t/m 25 maart 2022 (data CSU)
Min. 30 max 60 leerlingen

FiliaalLabs in de klas  (serie van 2 workshops*)
Het is ook mogelijk om bij deze voorstelling twee FiliaalLabs te boeken, een MuziekLab en een BeeldendLab. Met de voorstelling als vertrekpunt en bron van inspiratie, spreken we leerlingen aan op hun eigen makerschap. Onder begeleiding van een Filiaaldocent gaan leerlingen actief aan de slag, waarin handen de hoofdrol spelen:  

MuziekLab (na afloop van de voorstelling)
Hoe zou jij de taal van muziek uitdrukken met je eigen handen? Eerst maken we de oren gevoelig voor uiteenlopende muziek van oude culturen tot hedendaagse muziek. Daarna ga je op zoek naar een vertaling hiervan met je eigen handen door middel van signdancing

BeeldendLab (na afloop van de voorstelling)
Welke verhalen schuilen er achter grottenkunst en hun makers? Door de eeuwen heen zijn handen een geliefd onderwerp in de kunst. Handen kunnen vele verhalen vertellen. Iedere hand is uniek in vorm, grootte, structuur, lijnen, kleur, versieringen. Jouw unieke handen vormen de basis voor je eigen kunstwerk.  

Prijs: 160 euro voor beide Labs (2 x 1 uur)
Periode: tussen 24-01-2022 en 08-02-2022
Max. aantal leerlingen: 35
*workshops zijn niet afzonderlijk te boeken

discipline theater en video (techniek)
thema veelzeggende handen, communiceren, (stille) muziek en sign dancing
beschikbaar jan t/m mrt 2022
locatie theater
duur voorstelling 50 minuten
duur FiliaalLab 2 x 60 minuten
duur Helemaal Filiaal 2,5 uur
kerndoelen 54, 55 bij het Muziek- en BeeldendLab, 58 bij MuziekLab
21e eeuwse vaardigheden creatief denken, communiceren, sociale & culturele vaardigheden