Menu

kunsteducatie

Het Lammetje dat een varken is en andere boerderijverhalen

Deze vrolijke voorstelling is gebaseerd op drie prentenboeken van de jonge Utrechtse schrijver Pim Lammers. Het lammetje dat een varken is (in 2018 bekroond met de Zilveren Griffel), De Boer en de Dierenarts en Kamiel de Kameel. (4 tot 104 jaar)

Pim’s verhalen verrassen jong en oud met zijn originele en grappige kijk op hoe we omgaan met elkaar. Mooie, liefdevolle verhalen over jezelf zijn en hoe belangrijk vriendschap is. 

Het Lammetje dat een varken is gaat over een lammetje dat heel graag in de modder rolt en een varkentje blijkt te zijn. In De Boer en de Dierenarts doen de dieren net alsof ze allerlei gekke ziektes hebben, zodat die leuke dierenarts wel móet langskomen. En in Kamiel Kameel zijn de dieren in rep en roer omdat er een nieuw dier komt wonen op de boerderij. Die vreemde kameel geeft een feestje voor iedereen. 

Deze voorstelling met drie korte verhalen wordt gelardeerd met live liedjes, waarbij de twee muzikale spelers zichzelf met verschillende instrumenten begeleiden, zoals een banjo of zingende zaag.

De voorstelling wordt gemaakt door Sacha Muller (die o.a. Blik speelde in onze Grote Zaal productie Back to Oz

Discipline theater en muziek
Thema dieren, solidariteit
Beschikbaar mei – juni 2023
Locatie In het theater
Duur voorstelling ±50 minuten
Duur FiliaalLab 60 minuten
Kerndoelen 54 en 55, 34 en 37