Menu

over ons

Gábor Tarján

Gábor Tarján is vanaf de start van Het Filiaal theatermakers betrokken bij de voorstellingen. Eerst alleen als slagwerker, maar later ook als componist en acteur en soms zelfs als alle drie tegelijkertijd. Als kind vluchtte Gábor van Hongarije naar Canada. tegenwoordig woont hij in Nederland, maar in zijn muziek hoor je veel internationale invloeden terug. Zijn composities zijn afwisselend groots, fijngevoelig en intiem. Nooit cerebraal en altijd vol uitdagende muzikale structuren.

Het Filiaal heeft inmiddels vier cd’s uitgebracht waarop muziek van Tarján te beluisteren is: Moezyka! met daarop het theatrale familieconcert Baron Rabinovitsj, Als ik droom, een verzameling van 24 theaterliedjes uit verschillende Filiaalproducties, Wiplala weer met de liedjes uit de gelijknamige familievoorstelling en Klein Duimpje, het echte verhaal waarop de hele voorstelling te beluisteren is. Alle Filiaalmuziek is ook te vinden op Spotify en Itunes.

“Ik ben er van overtuigd dat kinderen muzikaal gezien ontzettend veel aan kunnen. Emoties die je met muziek uit kan drukken zijn heel universeel. Kinderen begrijpen dat, ook als het een heel ingewikkeld, doorwrocht stuk is.”

Meer over Gábor is te vinden op zijn eigen website >>