Menu

over ons

Standplaats Utrecht

Standplaats Utrecht is een creatieve broedplaats op Fort Blauwkapel voor talentontwikkeling van podiumkunstenaars. Kunstenaars die het theater van de toekomst gaan innoveren en ontwikkelen.
Vijf Utrechtse podiumkunstinstellingen, Het Huis Utrecht, Theater Utrecht, SPRING Performing Arts Festival, DOX en Het Filiaal theatermakers, bundelen hun krachten om deze theater- en dansmakers aan de stad te verbinden.

Eerste makers
De eerste makers van Standplaats Utrecht zijn muzikant en performer Genevieve Murphy, beeldend kunstenaar en ontwerper Jan Fedinger en hiphop-theatercollectief DIEHELEDING. Onder begeleiding van de podiumkunstinstellingen volgen deze makers een tweejarig traject waarin ze hun werk ontwikkelen en dat op nieuwe manieren verbinden met de stad. Dit doen ze vanuit een eigen creatieve broedplaats op Fort Blauwkapel.

Nieuwe lichting makers
Vanaf komend seizoen gaan drie nieuwe podiumkunstenaars aan het werk in Fort Blauwkapel: Abishek Tapar, Julian Hetzel en Iona&Rineke. Zij krijgen twee jaar lang de kans om onderzoek te doen, nieuw werk te ontwikkelen en connecties te maken in en met de stad.

Lees meer over Standplaats Utrecht en de makers >>