Menu

Maak je eigen (sok)pop

Het Filiaal theatermakers maakt met regelmaat een voorstelling waar poppen een belangrijke rol spelen. Objecttheatermaker Ramses Graus en componist Gabor Tarjan van ons artistiek team, zijn beiden opgegroeid tussen de poppenspelers. Ramses Graus brengt zijn liefde voor het poppenspel tot uiting in steeds meer voorstellingen. In de voorstelling Verloren Dingen spelen levensgrote poppen de hoofdrol.

Opdracht: Maak je eigen (sok)pop

Maak jouw eigen unieke pop. Je kunt je net als in het filmpje een prop papier gebruiken waar je een gezicht op tekent, maar je kunt bijvoorbeeld ook een sinaasappel, pingpongballetje of uitgelubberde sok gebruiken! 

Je kunt jouw pop zijn eigen speciale kenmerken geven. Lijkt hij op een mens, een dier of op een ander soort wezen? Ziet hij er vriendelijk of juist gevaarlijk uit?

Wat heb je nodig:
– een eenlingsok
– een stift

Stappenplan

1.
Zoek een eenlingsok

2.
Stop je hand in de sok. Doe je vingers in de tenen en probeer je duim in de hiel van de sok te steken. Doe je hand open en dicht, zodat je duim en vingers van elkaar af en naar elkaar toe bewegen. Zie je al een handpop ontstaan?

3.
Zet met een stift twee stippen boven de naad op de tenen. Dit worden de ogen. Als je je sokpop een neus wilt geven, zet dan een derde stip op de juiste plek.

Nb. Je kunt er ook voor kiezen om je pop één groot oog te geven, of juist drie of meer ogen.

4.
Haal de sok van je hand. Leg hem plat op een tafel neer. De stippen voor de ogen en neus staan nu op de goede plek voor als je de sok om je hand hebt. 

5.
Maak de ogen verder af. Dit kan met stift, knopen, stukjes stof enz. Je pop is nu klaar, maar je kunt nog meer versieringen aanbrengen om de pop echt karakter te geven. Zoals: watten of breigaren als wenkbrauwen en/of haar. Maar je kunt er ook grote rode tong in stoppen of tanden van bijvoorbeeld een lapje stof.


Maak een foto / video van je eigen sokpop. Stuur de foto naar Het Filiaal theatermakers.