Menu

Lancering Standplaats Utrecht

Standplaats Utrecht is een nieuwe plek voor talentontwikkeling van podiumkunstenaars. Vijf Utrechtse podiumkunstinstellingen, Het Huis Utrecht, Theater Utrecht, SPRING Performing Arts Festival, DOX en Het Filiaal theatermakers, bundelen hun krachten om talentvolle theater- en dansmakers aan de stad te verbinden.

Eerste makers

De eerste makers van Standplaats Utrecht zijn muzikant en performer Genevieve Murphy, beeldend kunstenaar en ontwerper Jan Fedinger en hiphop-theatercollectief DIEHELEDING. Onder begeleiding van de podiumkunstinstellingen volgen deze makers een tweejarig traject waarin ze hun werk ontwikkelen en dat op nieuwe manieren verbinden met de stad. Dit doen ze vanuit een eigen creatieve broedplaats op Fort Blauwkapel.

Feestelijke start zaterdag 24 november
Op zaterdag 24 november om 16.00 uur is er een feestelijke lancering van Standplaats Utrecht in Fort Blauwkapel (Kapelweg 3 in Utrecht). Genevieve Murphy, Jan Fedinger en DIEHELEDING tonen (een voorproefje van) hun nieuwste voorstellingen. Wil je erbij zijn? Meld je aan via dit formulier.