Menu

Thuistheater

Het Filiaal theatermakers speelt haar voorstellingen niet alleen in theaters in Nederland, maar ook over de wereld. In 2018 speelde De grote illusionist tien Engels gesproken voorstellingen in de Sydney Opera House. Artistiek directeur Monique Corvers: ‘ Tijdens onze laatste tournee in Australië, speelden we 10 van de 20 speelbeurten in SOH. Dat was met De grote illusionist, die we uiteraard in het Engels speelden. Twee van de voorstellingen in Sydney werden live gestreamd naar afgelegen gebieden in Australië en die live recording wordt nu uitgezonden via de website van Sydney Opera House.’

Vanaf 6 mei tot iig 6 augustus 2020, staat de Engelstalige voorstelling The Great Illusionist van het Filiaal theatermakers online op de website van Sydney Opera House in Australië.

Verbluffende goochel-acts, komt dat zien! 
⭐⭐⭐⭐⭐ Elsevier >>
Humor en dramatiek perfect in balans  
⭐⭐⭐⭐ Theaterkrant >>
Slimme trucs en vingervlugge handen
⭐⭐⭐⭐ de Volkskrant >>
The performers dip in and out of the narratives in a beautifully crafted show Australian Stage, Sydney reviews >>

Magisch muziektheater voor iedereen vanaf 8 jaar dat barst van de verhalen, smeuïge trucs en live muziek. Over een kleine jongen die ervan droomt om een briljant goochelaar te worden, maar ook over liegen en bedriegen, een assistente die vreselijk hard werkt maar nooit eens applaus krijgt. En over een konijn dat telkens weer opduikt…

Het Filiaal theatermakers liet zich inspireren door prachtige anekdotes van de grote meesters zoals Ricky Jay, Chung Ling Soo en Penn & Teller. Ramses Graus ging in de leer bij magiër Ronald Moray en won een Gouden Krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie.


regie & tekst Monique Corvers 
compositie & uitvoering Gábor Tarján 
spel & zang Ramses Graus, Gábor Tarján, Henke Tuinstra 
decor & lichtontwerp Claus den Hartog
kostuums & poppen Lisa Louwers
goochelcoach Ronald Moray
regieassistent Tessel van Aalst
lichttechniek Laurens Schoonheim
geluidstechniek Jurriaan Giele
chauffeur Kees de Vries
vertaling tekst Paul Evans
met dank aan Peter Sambros


Kijk Falling Dreams thuis
Nu je onze voorstellingen niet in het theater kunt zien, bieden wij nu de registratie van Falling Dreams online aan! Op Theaterflix kun je de met Zilveren Krekel bekroonde voorstelling gratis bekijken.

>> Klik op afbeelding om registratie af te spelen


Verbluffende, sfeervolle beelden en muziek
⭐⭐⭐⭐ Theaterkrant >>
Een bedwelmend Droste-effect 
⭐⭐⭐⭐ de Volkskrant >>

Ken je het gevoel dat je valt, net voor je echt inslaapt? Falling Dreams gaat over dát moment. In vliegende vaart beland je in het dromende denkhoofd van een tiener.  Met gedachten die komen en gaan, beelden die dwars door elkaar heen lopen en waar het soms flink stormt.
In Falling Dreams kan zomaar alles gebeuren, net als in een echte droom. Camera’s en projectieschermen zorgen voor beeld op meer plekken tegelijk en blazen miniatuurwerelden op tot meer dan levensgroot. Soms lijkt het alsof je in een live gemaakte videoclip terecht bent gekomen, compleet met stoere popliedjes en bizarre objecten.


Een Zilveren Krekel voor Falling Dreams
De Krekels zijn de jeugdtheaterprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Wij wonnen er eentje in de categorie meest indrukwekkende jeugdproductie. De jury schrijft o.a. “Een razend knap gemaakte voorstelling die het ongrijpbare (val)moment voordat je in slaap soest, probeert te vangen en tegelijkertijd te ontrafelen. Bijna jammer om wakker te worden.


Bij de voorstelling is ook educatiemateriaal beschikbaar. Het educatiemateriaal voor thuis vind je hier.

Regie & tekst: Monique Corvers
Compositie: Gábor Tarján
Videobeeld: Ramses Graus
Spel, muziek & zang: Ramses Graus, Mirthe Klieverik, Peter Sambros, Gabor Tárján

Operator op de vloer: Charlotte Agema
Lichtontwerp & toneelbeeld: Claus den Hartog
Objecten, poppen & kostuums: Lisa Louwers
Geluidsontwerp & geluidstechniek: Jurriaan Giele
Lichttechniek & videotechniek: Laurens Schoonhein
Regieassistent: Jan Jasper de Vries
Maquettes: Dirk Sonneveld
Theaterregistratie: Video voor Theater


Schrijf je in voor de Filiaalnieuwsbrief en blijf op de hoogte!