Menu

Thuistheater

Bekijk onze voorstelling Falling Dreams online
Op Theaterflix kun je deze met Zilveren Krekel bekroonde voorstelling gratis bekijken. Kijkduur: 45 minuten.

Verbluffende, sfeervolle beelden en muziek
⭐⭐⭐⭐ Theaterkrant >>
Een bedwelmend Droste-effect 
⭐⭐⭐⭐ De Volkskrant >>

Mirthe Klieverik in Falling Dreams – fotograaf: Joris van Bennekom

Ken je het gevoel dat je valt, net voor je echt inslaapt? Falling Dreams gaat over dát moment. In vliegende vaart beland je in het dromende denkhoofd van een tiener.  Met gedachten die komen en gaan, beelden die dwars door elkaar heen lopen en waar het soms flink stormt.
In Falling Dreams kan zomaar alles gebeuren, net als in een echte droom. Camera’s en projectieschermen zorgen voor beeld op meer plekken tegelijk en blazen miniatuurwerelden op tot meer dan levensgroot. Soms lijkt het alsof je in een live gemaakte videoclip terecht bent gekomen, compleet met stoere popliedjes en bizarre objecten.

Een Zilveren Krekel voor Falling Dreams
De Krekels zijn de jeugdtheaterprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Wij wonnen er eentje in de categorie meest indrukwekkende jeugdproductie. De jury schrijft o.a. “Een razend knap gemaakte voorstelling die het ongrijpbare (val)moment voordat je in slaap soest, probeert te vangen en tegelijkertijd te ontrafelen. Bijna jammer om wakker te worden.

>> Registratie bekijken via Theaterflix >>


Aan de slag na Falling Dreams

Bij de voorstelling zijn ook creatieve opdrachten ontwikkelen. Voor op scholen maar ook om thuis te doen.

1 Opdrachten rondom dromen

Veel mensen hebben nu meer dromen, gekkere of onthouden hun dromen beter. Kortom het lijkt erop dat we ànders slapen in deze coronatijd. Heb jij ook wel eens een bizarre, absurde of indrukwekkende droom gehad? 

Een droom heeft vaak onlogische of vreemde elementen in zich, zoals kunnen vliegen, ineens van uiterlijk kunnen veranderen of je bent ineens in het bezit van speciale krachten. Soms komen er steeds dezelfde dingen terug in je dromen. Wat is jouw meest indrukwekkende droom?

Opdracht 1a – Droombeeld: Maak een tekening, schilderij of collage van het vreemdste/heftigste/interessantste beeld uit je droom.
Opdracht 1b – Droomverhaal: Schrijf op basis van je droom een kort verhaal.
Opdracht 1c – Dromen bijhouden: Houd een week lang je dromen bij door ze op te schrijven, ​(zorg dat je pen en papier naast je bed hebt, want vaak verdwijnen dromen weer heel snel) of door ze in te spreken op je telefoon.  

2 Maak je eigen valfoto

De makers van de voorstelling hebben tijdens het repetitieproces heel veel uitgeprobeerd en onderzocht. Zo deden zij bijvoorbeeld onderzoek naar ‘Hoe kunnen we op toneel laten zien/​de illusie wekken dat iemand heel lang valt?’

Opdracht 2 – Maak je eigen valfoto. Welke spullen kun je gebruiken om de illusie nog beter in beeld te krijgen?

3 Maak je eigen alledaagse filmpje

In het begin van de voorstelling zie je het meisje veel herhalende handelingen uitvoeren. Dit zijn dingen die zij veel in haar leven doet zoals: ontbijten, fietsen en op school zitten.

Herken jij de dingen die ze doet? Wat doe jij allemaal in je dagelijks leven?

Opdracht 3 Maak je eigen alledaagse filmpje.
Kies 5 handelingen / bewegingen die je op volgorde zet. Dus bijvoorbeeld:
1. Douchen, 2. Tanden poetsen, 3. Aankleden, 4. Ontbijten, 5. Fietsen. Deze bewegingen herhaal je in deze volgorde. Kies een muziekje die je hieronder aanzet en maak vervolgens hiervan een filmpje van. Je kunt ook kiezen voor een thema: bijvoorbeeld ochtendritueel, het ontbijt, naar school gaan.


We zijn erg benieuwd naar jullie creaties! We ontvangen ze heel graag via info@hetfiliaal.nl en wie weet zie je ze dan binnenkort voorbij komen op onze socials.