Menu

24 & 25 augustus Uitmarkt in Amsterdam

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019 vindt de jaarlijkse Uitmarkt plaats in Amsterdam. Ook dit jaar is er weer een uitgebreid programma voor jeugd en jongeren op de Junior Uitmarkt. Na het succes van afgelopen jaar slaan de Nederlandse jeugdgezelschappen opnieuw de handen ineen op de Uitmarkt. Negen gezelschappen presenteren het hele weekend doorlopend theater- en dansworkshops en previews in de KIDS@WORK workshoptent (nummer 15 op de plattegrond).

Voorproefje Back to Oz in Musical Sing-a-Long 2019
Traditiegetrouw wordt de Uitmarkt op zondagavond afgesloten met de Musical Sing-a-Long. Bezoekers van het festijn en kijkers thuis kunnen uit volle borst meezingen met nummers uit musicals die het komende seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn.

Met dit jaar ook een voorproefje van Back to Oz! Naomi van der Linden zal onder begeleiding van muzikanten van K.O.Brass en Slagwerk Den Haag het nummer Over the Rainbow zingen. 

Kom meezingen op Museumplein of thuis vanaf de bank. De Musical Sing-a-Long wordt live uitgezonden op NPO1 vanaf ongeveer 21.15 uur. Mis het niet!

Jeugdtheater- en dans op de Junior Uitmarkt
Negen gezelschappen slaan dit jaar de handen ineen om een gevarieerd programma met workshops en previews voor kinderen en jongeren te presenteren en samen theater en dans voor jong publiek in Nederland op de kaart te zetten. De gezelschappen die deelnemen zijn BonteHond, Dansgezelschap AYA, DOX, Het Filiaal Theatermakers, Maas theater en dans, Oorkaan, plan d-, Theatergroep Kwatta en de Toneelmakerij. Tijdens de Junior Uitmarkt kan je deze gezelschappen vinden bij de Jeugdtheater Marktkraam naast de workshoptent. Daar is ook alle informatie te vinden over het nieuwe culturele seizoen vol mooie, ontroerende en verrassende voorstellingen voor jong publiek.

Op het programma staat onder andere een broers en zussen dansworkhop, een hiphopworkshop van topchoreograaf Dalton Jansen, een percussieworkshop met de slagwerkers van Percossa, een boevenmasterclass voor kleuters, een workshop beatbox aria’s maken rondom Mozart’s De Toverfluit en een snelcursus kickboksen met een theatraal randje. Daarnaast zijn er op het jeugdtheaterpodium previews te zien van voorstellingen uit seizoen 2019/2020. Kijk hier voor meer informatie >>

 

Plattegrond Uitmarkt