cursor
Het Filiaal

CmK Gemeente Utrecht

Het programma Cultuur met Kwaliteit timmert hard aan de weg om cultuureducatie een integrale plek in het onderwijs te geven. Het Filiaal timmert mee als vaste partner binnen de gemeente.

Lokale partner
We dragen graag bij aan goed cultuuronderwijs. Binnen CmK zijn we de lokale partner van De Ridderhof, Catharijnepoort en Montessorischool Buiten Wittevrouwen. Met deze scholen ontwikkelen, verdiepen en verankeren we cultuureducatie in hun onderwijs. We worden daarbij, binnen de gemeente, ondersteund door Creatief Vermogen Utrecht (CVU).

Voor leerlingen en docenten
Kinderen ervaren de kracht van creativiteit door op hun eigen manier nieuwe ideeën te onderzoeken, oplossingen te bedenken of te maken. Naast kunstprojecten rondom onze voorstellingen en vakoverstijgende lessen, verzorgen we inspiratiebijeenkomsten en studiedagen om de deskundigheid van leerkrachten te versterken.

Wil je als school deelnemen aan CmK? Bel ons op 030 799 09 23.
Bekijk ook het videoportret over CmK.

Videoportret over CmK

Basisschool de Ridderhof

Leerkracht: "Ik zet mijn eigen creativiteit meer in. Ik had echt even dat duwtje nodig". (Partner sinds 2017)

Montessorischool Buiten Wittevrouwen

Leerkracht: "Het Creatief Partnerschap heeft mij echt gestimuleerd om weer even anders te denken, en geprikkeld om opnieuw te kijken naar mijn lessen." (Partner sinds 2018)

KSU de Catharijnepoort

Leerkracht: "De workshops brachten een geweldige energie in de groep. De ideeën bleven maar komen." (Partner sinds 2019)

Toon:
Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu Sluiten