Menu

De voorstelling

vanaf 8 jaar – Doortje is weervrouw en een echte young professional. Ze doet uitermate haar best, maar soms gaat het mis. Het weer laat zich nou eenmaal niet voorspellen. Als er tijdens een uitzending kortsluiting in de studio ontstaat, belandt ze als een wervelwind in een andere wereld. Een wereld waar hele andere wetten gelden. Waar je de dingen moet bekijken door een groene bril. Door overleeft ternauwernood de aanval van Leeuw, redt Stro van de vuurdood en Blik van doorroesten. Eigenlijk wil Door wel naar huis. Maar wie is eigenlijk die man achter het gordijn die alles arrangeert?

In Back to Oz zit alles wat een spectaculaire kerstvoorstelling nodig heeft. Een tekst van Don Duyns gebaseerd op alle boeken over Oz van Frank L. Baum, een swingende band samengesteld uit musici van K.O. Brass! en Slagwerk Den Haag o.l.v. Gábor Tarján, live videobeelden, acht steengoede acteurs en een happy end. Back to Oz is muziektheater waar je met een beetje meer hart, verstand en moed uit komt!

Deze voorstelling is te zien in seizoen 2019-2020. Vanaf eind mei 2019 is hier de speellijst te vinden >>

De voorstelling

vanaf 8 jaar – Al heel vaak heeft ze gedacht, die auto staat daar wel heel vreemd op die plek, en dan onthield ze het nummerbord. Of, die man staat wel erg lang bij die lantaarnpaal en dan zei ze in zichzelf “man, één meter negentig lang, flink postuur, donkerblond”. In de hoop ooit een supergetuige te kunnen zijn. Dat de politie aanbelt en vraagt, heeft u misschien iets verdachts gezien? En dat zij dan hele belangrijke informatie had onthouden.

Geïnspireerd door films van Hitchcock en de verhalen over Sherlock Holmes maakt Het Filiaal theatermakers een spannende detective, als een podcast live op het toneel. Met geluid in de hoofdrol. Mirthe Klieverik en Gábor Tarján bewegen zich tussen tafels vol opnameapparatuur; cassettespelers, een oud antwoordapparaat, platenspelers, microfoons en instrumenten. Het verhaal ontspint zich van aanwijzing naar aanwijzing. Wat heeft ze gezien? Maar vooral, wat heeft ze gehoord? Of is het alleen in haar eigen hoofd gebeurd?

Deze voorstelling is te zien in seizoen 2019-2020. Vanaf eind mei 2019 is hier de speellijst te vinden >>

De voorstelling

vanaf 4 jaar – Mensen zijn vreemde wezens. Zeker volwassenen. Ze zeggen nee tegen taart, ze dragen alleen een gek hoedje als de rest ook een gek hoedje op heeft en ze durven nooit toe te geven dat ze iets niet weten. Hoogste tijd om de mens te bestuderen.

RAAR is een komische en fysieke voorstelling over twee mensen die vreemd gedrag vertonen. Omdat ze koste wat kost niet raar willen overkomen op de ander, belanden ze in de meest absurde situaties. Met liedjes, muziek en slapstick brengen Floyd Koster en Henke Tuinstra een kleine ode aan de mens.

Meer over de makers

Henke Tuinstra was eerder bij Het Filiaal theatermakers te zien in de voorstellingen Een ijskoud wonder, De grote illusionist en Spoor. Samen met Floyd Koster vormt ze het duo FLOYD&HENKE. Ze maakten voor Bonte Hond de voorstelling Revolution Starts Now. Bij het maken van RAAR werken ze samen met Filiaalcomponist Gábor Tarján, een grote wens van hen beiden. Eva Gouda, schrijfster van onder andere de voorstelling Dit is geen Theater, schrijft een prikkelende tekst voor het duo.

Deze voorstelling is te zien in seizoen 2019-2020. Vanaf eind mei 2019 is hier de speellijst te vinden >>

De voorstelling

Ishi laat je denken over de wereld. Het grote recensieboek >>
Een warmbloedige muziektheatervoorstelling. de Volkskrant >>
De voorstelling heeft me geraakt Publieksreacties in AD Utrecht >>

vanaf 8 jaar – Stel je eens voor: je bent de allerlaatste overlevende van je volk. Al jaren leef je verborgen in de wildernis. Maar ook dáár sijpelt de moderne tijd door. Uiteindelijk lukt het je niet meer om te leven volgens de Weg van je voorvaderen. Wat doe je dan?

Op een mooie zomerdag in 1911 komt Ishi plotseling de 20ste eeuw binnen gewandeld. Rechtstreeks uit de wildernis. Hij is meteen een bezienswaardigheid. Niet alleen omdat hij zo goed pijlen of vuur kan maken, maar vooral omdat hij zo’n ontzettend lieve en beschaafde man is.

De makers van ISHI Indianenwijsheid voor de 21e eeuw hebben zich laten inspireren door een waargebeurd verhaal en door de prachtige boeken van boswachter Peter Wohlleben en Charles Foster, winnaar van de Ig Nobelprijs voor de biologie. Het levert hartverwarmend muziektheater op over omgaan met elkaar en omgaan met je omgeving, over dieren en de natuur en over wat er gebeurt als je nieuwsgierigheid groter is dan je angst.

Zapp Theaterprijs

Deze voorstelling kan in aanmerking komen voor de Zapp Theaterprijs! Dé publieksprijs voor het jeugdtheater. Maar dan hebben we wel de hulp van ons publiek nodig, want hoe meer stemmen hoe meer kans! Ga naar de stemsite >>

Ga naar de speellijst van ISHI >>

 De nachtwaker toont de dagelijkse sleur van volwassenen, mengt die met hun dagdromen én appelleert aan de kinderfantasie.  Dat allemaal zonder woorden. Het is om stil van te worden. ****Theaterkrant >>

vanaf 6 jaar – Elke dag fietst hij stipt om 17.00u met een volle thermosfles en gesmeerde boterhammen naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles netjes onder controle is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen.

De Nachtwaker is objecttheater vol onverwachte wendingen voor de hele familie. Zonder tekst maar mét een suggestieve soundtrack waardoor er des te meer te zien en te horen is. Acteur Noël van Santen worstelt zowel live als via beeldschermen met de wereld om zich heen. Maar hoe doe je dat als verhoudingen niet meer kloppen en vertrouwde gebruiksvoorwerpen plotseling een andere betekenis krijgen?

Deze voorstelling is weer te zien in seizoen 2019-2020. Vanaf eind mei 2019 is hier de speellijst te vinden >>

vanaf 4 jaar – Soms wil Max gewoon even helemaal niets. Niet iets oefenen, geen opdrachtjes en zeker niet luisteren naar anderen. Soms wil ze alleen maar stilte. En zomaar een beetje ronddobberen in haar eigen bedenksels.

De filosofische kleutervoorstelling Oor overboord gaat over de stilte vinden in jezelf. Vol verbeeldingskracht met twee acteurs, een ingenieus decor, liedjes én een gitaar. De voorstelling wordt gespeeld bij daglicht en is geschikt voor speellokalen en theaterfoyers.

reprise Oor overboord

Het Filiaal theatermakers heeft nieuwe maker Jan Jasper de Vries begeleid bij de ontwikkeling van deze kleutervoorstelling. Oor overboord heeft in 2017 op een paar Utrechtse basisscholen gespeeld. Het succes was meteen zo groot dat daarna de tournee van 90 schoolvoorstellingen voor groepen 1 en 2 helemaal is uitverkocht. Een nieuwe tournee voor 2018/’19 staat inmiddels in de planning.

Ga naar de speellijst van Oor overboord >>

Deze voorstelling is helaas niet meer te zien. Je kunt nog wel de recensies, foto’s en filmpjes bekijken.
Klik hier voor ons actuele aanbod.

Enorm leuke familievoorstelling ‘enkeltje mars’ van @hetfiliaal gezien gisteren. aanrader! Govert Schilling (sterrenkundige) >>Enkeltje Mars weet met ingenieuze trucage een landing op Mars te suggereren. Annette Embrechts – Volkskrant >>Eén van de meest grappige, creatieve en spannende voorstellingen , die ik in de afgelopen jaren zag. Marieke Dubbelman – AD Utrecht >>Wat een geweldige voorstelling! #kidsprooftip Kidsproofutrecht >>Net terug van première Enkeltje Mars van @hetfiliaal Absolute aanrader! Inge Loes ten Kate (Marswetenschapper Universiteit Utrecht) >>Het DNA van @hetfiliaal toonde zich vandaag opnieuw in première Enkeltje Mars. Volgen die club in hun omzwervingen, zou ik zeggen. Je reist mee. Frank vd Hulst (directeur Kunst Centraal) >> • meer recensies & artikelen >>

vanaf 8 jaar – Waarom zou je ruim acht maanden reizen om vervolgens op een planeet aan te komen waar niks te beleven valt? Zonder familie, zonder vrienden en zonder blauwe lucht. Het lijkt niet meteen aantrekkelijk en tóch zijn er mensen (de Marco Polo’s en Christoffel Columbussen van deze tijd) die best een enkele reis naar Mars willen maken. Omdat hun drang naar avontuur nou eenmaal ontzaglijk groot is.

Maar hoe voelt dat eigenlijk om zo ver weg van de aarde te zijn? En waarom zou je je opofferen voor een groter doel? Is dat heel moedig of misschien een beetje dom? Het Filiaal theatermakers zoekt het voor je uit! Compleet met miniatuurplaneten, filosofische overwegingen, meerstemmige zang, live videobeelden en plantaardige muziek maken we een kosmische voorstelling over de rode planeet. Het is natuurlijk nog lang niet zeker óf en wanneer de eerste mensen op Mars zullen landen, maar in het theater kan in elk geval ALLES.

Deze voorstelling is helaas niet meer te zien. Je kunt nog wel de recensies, foto’s en filmpjes bekijken.
Klik hier voor ons actuele aanbod.

Ben jij de ideale klusjesman, wil je ontdekken bij welk type uitvinder je hoort en ben je nieuwsgierig naar een spannende ontknoping? Kom dan Gluurhuis beleven!

Alfred en Johannes werken al jaren in een machine.
Alles loopt op rolletjes tot Johannes er op een dag genoeg van heeft.
Hij wil geen klein miezerig mannetje zijn.

Hij wil Grote Werken verrichten.
Hij wil de wereld laten zien dat hij bestaat.
Maar misschien ziet de wereld wel meer dan hij denkt?

 

Deze voorstelling is helaas niet meer te zien. Je kunt nog wel de recensies, foto’s en filmpjes bekijken.
Klik hier voor ons actuele aanbod.

Na uitverkochte zalen in Hong Kong en Macau zweept Baron Rabinovitsj zijn achtkoppige ensemble van jazz en klassieke musici op voor een nieuwe turbulente tournee. In het eerste concert dat de Baron bij Het Filiaal dirigeerde, gebeurden er vreemde en onverklaarbare dingen. Daarbij had de Baron zichzelf en het orkest niet altijd onder controle. Excuses daarvoor. Alles wat er bij dit tweede concert mis gaat, hoort er niet bij. Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Bovendien, Het Filiaal heeft ditmaal iemand ingehuurd om te zorgen dat alles ordelijk en volgens de regels verloopt.

 

Deze voorstelling is helaas niet meer te zien. Je kunt nog wel de recensies, foto’s en filmpjes bekijken.
Klik hier voor ons actuele aanbod.

Hoe ziet de wereld eruit als je in bed blijft liggen? Als je alle tijd hebt om naar dingen te kijken die je in je haast nooit ziet. Tijd hebt om te denken en te dromen. Wat gebeurt er dan?

Oblomov heeft tijd, heel veel tijd. Tijd en plannen zat. Zijn hoofd zit er vol mee. Hij is geknipt voor plannen. Een dag zonder plannen is een dag niet geleefd.
Maar hoe ziet de wereld eruit als je in bed blijft liggen? Als je alle tijd hebt om naar dingen te kijken die je in je haast nooit ziet. Tijd hebt om te denken en te dromen. Wat gebeurt er dan?

In een decor vol verrassingen en geluiden komen diverse variaties op ‘lui zijn’ aan bod. Wie niets te doen wil hebben, moet extra goed opletten. De ludieke tips vliegen om je oren.

De tekst van Oblomov of: waarom ik niet op wil staan is van Benny Lindelauf. Vrij werk naar de roman Oblomov van de Russische schrijver Ivan Gontsjarov.