Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

Het geheim van Q

Deze voorstelling is helaas niet meer te zien. Je kunt nog wel de recensies, foto’s en filmpjes bekijken.
Klik hier voor ons actuele aanbod.

Een adembenemende voorstelling met camera’s, maquettes, projectie en barstensvol actie over een klein meisje dat de regels aan haar laars lapt.

M is 10 en nog nooit buiten geweest. Dat is nou eenmaal het veiligst, zegt Q. Hij is de baas van de stad waar M samen met haar vader, moeder en opa woont. Als je binnen blijft zitten kan er tenminste niks gebeuren. Dat zijn de regels van Q en iedereen houdt zich er aan. Totdat de opa van M zich iets herinnert en plots verdwijnt.  Voor de eerste keer in haar leven lapt M de regels aan haar laars en gaat ze naar buiten: op zoek naar opa én naar het geheim van Q

Het Filiaal geeft nieuwe dimensie aan jeugdtheater AD – Prijswinnende theatermaker Ramses Graus trekt alles uit de kast voor Het geheim van Q Telegraaf – Ik geef de voorstelling een 9! Elaine (reporter Cultuurbarbaartjes) – Zo dreigend als de donkere muziek, zo aanstekelijk is de aanpak van het ter plekke gefilmde speelgoedtheater VolkskrantHet geheim van Q is onthutsend mooi jeugdtheater over de veiligheidsutopie Vrij Nederland

Download HIER rechtenvrije persfoto’s >>
(bij plaatsing fotograaf vermelden: Joris van Bennekom)

 

Het geheim van Q

geheimvanq_cast_1concept & tekst Ramses Graus
spel Ramses Graus, Gabby Bakker

regie Monique Corvers
muziek/soundscape Gábor Tarján
tekstbijdragen Monique Corvers, Don Duyns
vertaling Paul Evans

decorontwerp Joris van Oosterwijk
kostuumontwerp Joost van Wijmen
geheimvanq_cast_2lichtontwerp Laurens Schoonheim

techniek Laurens Schoonheim, Jurriaan Giele
met dank aan Stijn Westenend, Mirthe Klieverik, Marcel Roelfsema, Jannemieke Caspers, Cato Graus, Lichtwerk (Vincent Post), Audio Ease, ARTEKA natuurvoeding

Het geheim van Q

MIDDENBOUW groep 5 & 6

De klassen ontvangt een pakket met voor elk kind de Filiaalspelkaart en een bijbehorende toolkit om in de klas mee aan het werk te gaan. Ook is er een docentenhandleiding met verdiepende opdrachten en lessuggesties. Klassen die naar Helemaal Filiaal gaan (zie het kopje hieronder) krijgen ook nog voor elk kind een do q ment toegestuurd. Wil je dit alvast bekijken, dan kan je het hieronder downloaden.
>> Download HIER het do q ment

Helemaal Filiaal
Onder de noemer Helemaal Filiaal ontwikkelen we in Jeugdtheaterhuis de Berenkuil elk jaar een kunstproject rondom een Filiaalvoorstelling. Tijdens Helemaal Filiaal bij Het Geheim van Q verkennen kinderen hun eigen grenzen en maken ze onder begeleiding van kunstenaars uitdagende kunsteducatieve activiteiten mee. Om een paar voorbeelden te noemen: action painting, valtraining, apparaten demonteren, fikkie stoken en broodbakken in de buitenkeuken. Aansluitend zien ze de voorstelling en ontmoeten ze de spelers en makers.
>> BEKIJK HIER foto’s van Helemaal Filiaal rondom Het geheim van Q

workshop Gevaar zit n een klein hoekje…

In de voorstelling wordt alles dat enigszins gevaarlijk is, door Q verboden. Met inspirerend materiaal en onder begeleiding van een Filiaalvakdocent zet je jouw eigen gevaarlijke situatie in scène. In het groot én in het klein!

toegepaste VSD cursus Het geheim van … (fotografie)
Vriendenboekjes, hyves en facebook, overal laten we onszelf zien.  Maar wat zien we werkelijk? Onder begeleiding van een  fotograaf gaan we opzoek naar details die ons veel meer vertellen dan het algemene plaatje. De serie lessen wordt afgesloten met een tentoonstelling.

plusprogramma Geschiedenis (oriëntatie op jezelf & de wereld, Kerndoel 53)

Het geheim van Q gaat over mensen die zich aan de regels houden. Maar dan is er iemand die dat niet doet en uit het systeem probeert te breken. In onze (wereld)geschiedenis zijn daar talloze voorbeelden van te vinden. Daarmee gaan we aan het werk.

evaluatieformulie
Wij stellen het zeer op prijs om te horen wat docenten en leerlingen van ons kunsteducatiemateriaal vinden. Ben je naar een Filiaalvoorstelling geweest en heb je één of meerdere onderdelen van ons lesmateriaal behandeld, dan kan je hieronder ons evaluatieformulier digitaal invullen. Hartelijk dank alvast!

EVALUATIEFORMULIER

Het geheim van Q

Naar aanleiding van de voorstelling hebben kinderen zelf een gevaarlijke situatie bedacht en nagebouwd (met behulp van mini acteurs en een toolkit). Bekijk hieronder alle inzendingen voor de wedstrijd ‘Gevaar zit in een klein hoekje’.

Het geheim van Q