Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

Momo en de tijdspaarders

Deze voorstelling is helaas niet meer te zien. Je kunt nog wel de recensies, foto’s en filmpjes bekijken.
Klik hier voor ons actuele aanbod.

Een muziektheaterspektakel over een groot en toch allerdaags geheim: TIJD. Vier slagwerkers, een cellist en zes acteurs vertolken de spannende avonturen van MOMO en de Tijdspaarders. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Ende.

De wereld raakt steeds meer in de ban van grijze mannen met grijze sigaren. Met hun grijze stem overtuigen ze steeds meer

mensen tijd te sparen bij de Tijd-Spaarbank. Het rare is: hoe meer tijd mensen sparen, hoe minder ze lijken te hebben. Maar er is één iemand waarop de grijze mannen gelukkig geen grip lijken te krijgen, MOMO. Samen met de schildpad Cassiopeia, die een half uur in de toekomst kan kijken, en professor Hora, probeert ze de gestolen tijd terug te vinden. Een muziektheaterspektakel over een groot en toch allerdaags geheim: TIJD. Vier slagwerkers, een cellist en zes acteurs vertolken de spannende avonturen van MOMO en de Tijdspaarders.

De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Ende. Jaarlijks kopen meer dan 7 miljoen mensen een exemplaar. Het Filiaal heeft de komende jaren exclusieve rechten gekregen op de tekst.

‘MOMO steelt in snelle regie de tijd terug van grijze man’ de Volkskrant
‘Een must voor iedereen’ Streekblad Zoetermeer

 

Momo en de tijdspaarders


tijdspaarders_cast_1tekstbewerking Heleen Verburg i.s.m.
Monique Corvers en Gábor Tarján

regie Monique Corvers

compositie Gábor Tarján

spel Mathieu Güthschmidt, Mirthe Klieverik, Arie Rustenburg,
Floris van Tilburg, Alexander de Vree en Sanne Zweije

tijdspaarders_cast_2slagwerk Rombout Stoffers, Gábor Tarján, Frank Wienk en Fredrike de Winter
cello Sebastiaan de Rode

decorontwerp Jan van Hoof
kostuumontwerp Joost van Wijmen
lichtontwerp Claus den Hartog (DHVW)

lichtprogrammeur Remko van Wely (DHVW)

uitvoering techniek Ate Jan van Kampen, Thomas Koopmans, Tjalling Bal en Wim Hogenhout (stagiair)

tijdspaarders_cast_3uitvoering kostuums Marie Thérèse Jacobse, Laura van der Linden, Merlijn Koopman, Bo Mulder en Merel Oostendorp
uitvoering decor Wassink Decorbouw, Thomas Hengeveld, DOK en Ron de Groot
fotografie Joris van Bennekom

met dank aan A-light, Marja van Rossum, Jelle Bais (Staatsbosbeheer), Museum Oud Overschie, Annemarie Amsing (workshops), Floris Verkerk, Paul de Boer (muismedia), Marijke Frijlink (Klooster Casting), Woedy Woet, Jan-Peter IJKelenstam, de Vechtclub, Evelien Wernsen en Nederlands voor de Podiumkunsten+ (werkbeurs compositie)

Momo en de tijdspaarders

 

MOMO-workshop
Vindt u het ook zo gek? De ene keer duurt een uur een eeuwigheid en de andere keer vliegt het als een ogenblik voorbij. Dat is toch eigenlijk een heel groot geheim. Alle mensen hebben ermee te maken en iedereen kent het, maar denkt u hier ooit over na?

Het Filiaal geeft bij Momo een workshop in de klas of in het theater waarin stil wordt gestaan bij  een groot en toch alledaags geheim: TIJD. Onder begeleiding van een filosofe en een beeldend kunstenaar gaan ouders en kinderen actief aan de slag. Er wordt met elkaar  gefilosofeerd en de eigen ideeën worden creatief  in beeld gebracht.

Interesse? Neem dan contact op met Nina de Hondt: 030 2734956 of educatie@het-filiaal.nl

 

Momo en de tijdspaarders

Bekijk hieronder de trailer van Momo en de Tijdspaarders.

Momo en de tijdspaarders

tijdspaarders_1

 

 

tijdspaarders_2

 

 

 

 

 

tijdspaarders_3