Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

Mevr. Ophelia

Mevr. Ophelia (6-106 jr), speelt op dit moment niet, maar als de voorstelling weer te zien is, maken we dat kenbaar op deze website, onze social mediakanalen en in de nieuwsbrief.


Mevr. Ophelia is een internationale hit en reisde al de hele wereld over. Met tournees in China en India in het vooruitzicht is het een buitenkans de voorstelling nu weer in Nederland te zien. Mevr. Ophelia ontving een Zilveren Krekel  (voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie) en werd in Australië genomineerd voor de prestigieuze Helpmann Award.

Een prachtig miniatuurtje ★★★★ de Volkskrant
Een voorstelling die je recht in het hart raakt
Noord Hollands Dagblad
Driekwartier theaterplezier Het Parool
The story is told with great affection and ingenuity★★★★ The Scotsman
It’s a hugely moving and poetic treatment of a potentially grim conclusion ★★★★★ Herald
One of the best pieces of theatre I have seen in recent years Jackie Skinner, National Theatre London 


HET VERHAAL

Toen Ophelia geboren werd, wilden haar ouders graag dat ze een beroemd actrice zou worden. Maar al gauw bleek haar stem veel te zacht om te acteren. Ze werd souffleur. Jaren later moet het theater waar Ophelia werkt sluiten, en staat ze op straat. Dan verschijnt er een schaduw die, gek genoeg, bij niemand hoort. Ophelia besluit de schaduw mee naar huis te nemen. Al snel kloppen er meer losse schaduwen bij haar aan. Ze mogen allemaal blijven, maar overdag moeten ze in haar handtas, want Ophelia wil niet te erg opvallen.  ’s Avonds gaan ze los en spelen ze de prachtigste verhalen. Tot Ophelia op een dag een wel hele grote schaduw ontmoet..

Mevr. Ophelia is gebaseerd op het boek ‘Ophelia’s Schimmentheater’ van de wereldberoemde schrijver Michael Ende. De voorstelling wordt met veel bravoure, karton, muziek en schaduwen verteld door Ramses Graus en Mirthe Klieverik, die alle rollen vertolken.

Bekijk hier de trailer van de voorstelling

Mevr. Ophelia

concept en regie Ramses Graus
eindregie Monique Corvers
spel Maurits van den Berg & Mirthe Klieverik

muziek en soundscape Gábor Tarján
toneelbeeld Joris van Oosterwijk

kostuums Joost van Wijmen, en dank aan Lisa Louwers
techniek Laurens Schoonheim
lichtontwerp Laurens Schoonheim
fotografie Remke Spijkers

Mevr. Ophelia

lespakket in de klas
Bij deze voorstelling hoort een mooi vormgegeven lespakket dat aansluit op kerndoelen en thema’s uit de voorstelling. Alle klassen die Mevrouw Ophelia  bezoeken, krijgen van te voren dit lespakket toegestuurd.

Helemaal Filiaal 
In Helemaal Filiaal rondom Mevr. Ophelia staat de werking van licht en schaduw centraal. De groepen die Helemaal Filiaal bezoeken zullen onder begeleiding van kunstenaars een dagdeel zelf aan de slag met elementen uit de voorstelling. Aansluitend zien ze de voorstelling en ontmoeten ze de spelers en makers.

Mevr. Ophelia

Mevr. Ophelia

Mevr. Ophelia

Mevr. Ophelia in Shanghai 

Miss Ophelia - in Shanghai