Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

Mevr. Ophelia

Deze voorstelling is helaas niet meer te zien. Je kunt nog wel de recensies, foto’s en filmpjes bekijken.
Klik hier voor ons actuele aanbod.

vanaf 6 jaar –  Ontroerend objecttheater gebaseerd op een prentenboek van Michael Ende. Over een dame die eigenlijk een beroemd actrice zou willen worden, maar haar stem is te zacht. Op een dag ontmoet Mevr. Ophelia een schaduw die net als zijzelf, bij niemand hoort. En snel volgen er meer. Omdat Ophelia niet al te erg wil opvallen, moeten ze overdag in haar tasje blijven zitten. Maar als ze er ’s avonds eindelijk uit mogen, begint het gedonder. Totdat Mevr. Ophelia gaat vertellen…

Met veel bravoure, karton en schaduwen vertellen Ramses Graus en Mirthe Klieverik het verhaal en ze vertolken ook nog eens alle rollen. De voorstelling Mevr. Ophelia is een internationale hit en reisde al de hele wereld over. In 2011 ontvingen de makers een Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende productie. En in Australië is de voorstelling in 2013 genomineerd voor een Helpmann Award (de meest vooraanstaande prijs op het gebied van podiumkunsten voor de beste artistieke prestatie en uitmuntendheid).

Mevr. Ophelia was in Shanghai!
In november en december 2017 gwas 
Mevr. Ophelia drie weken in Shanghai! Er werd daar een reeks van 24 voorstellingen gespeeld, gecombineerd met een aantal workshops op Chinese basisscholen. Tijdens de periode in Shanghai nam Henke Tuinstra een deel van de voorstellingen over van Mirthe Klieverik. En Ramses Graus werd vervangen door Maurits van den Berg.

Een prachtig miniatuurtje ****de Volkskrant
Een voorstelling die je recht in het hart raakt
Noord Hollands Dagblad
The story is told with great affection and ingenuity****The Scotsman
It’s a hugely moving and poetic treatment of a potentially grim conclusion*****Herald
One of the best pieces of theatre I have seen in recent years Jackie Skinner, National Theatre London

Winnaar Zilveren Krekel 2011 lees het hele juryrapport >>
Nominatie Helpmann Award 2013

Mevr. Ophelia

concept en regie Monique Corvers en Ramses Graus
spel Ramses Graus & Mirthe Klieverik

muziek en soundscape Gábor Tarján
toneelbeeld Joris van Oosterwijk

kostuumstyling Joost van Wijmen
techniek Laurens Schoonheim

vertaling tekst David Colmer
fotografie Joris van Bennekom
film Kolijn van Beurden
met dank aan Gabby Bakker, Ate Jan van Kampen en Jolie Vreeburg


Mevr. Ophelia

lespakket in de klas
Bij deze voorstelling hoort een mooi vormgegeven lespakket dat aansluit op kerndoelen en thema’s uit de voorstelling. Elke leerling ontvangt o.a. een Dit ben IK boekje. Download hier een voorbeeld van het boekje >>

Het FiliaalLab  in de klas

Het FiliaalLab is een workshop waarin kunsteducatie en onderzoekend leren samen komen. De ontwikkeling van het creatief vermogen en het trainen van 21e-eeuwse vaardigheden maken hier deel van uit. In het FiliaalLab rondom Mevr. Ophelia wordt onderzocht hoe licht en schaduw werken en hoe je daarmee een verhaal kan vertellen.

Helemaal Filiaal 
In Helemaal Filiaal rondom Mevr. Ophelia staat de werking van licht en schaduw centraal. Er zijn drie laboratoria ingericht waarin geïnspireerd op de principes van het onderzoekend leren, kinderen gestimuleerd worden om zelf aan de slag te gaan. In het Beeldlab onderzoeken ze hoe je een schaduw kunt vangen, in het Lichtlab kan je met overheadprojectoren eindeloos veel beelden en decors samenstellen en in het Schaduwlab onderzoek je de werking van je eigen schaduw. Na afloop van de workshops zien alle leerlingen en docenten gezamenlijk de objecttheatervoorstelling Mevr. Ophelia.
Bekijk een fotoreportage >>

Evaluatieformulier
Wij stellen het zeer op prijs om te horen wat docenten en leerlingen van ons kunsteducatiemateriaal vinden. Ben je naar een Filiaalvoorstelling geweest en heb je één of meerdere onderdelen van ons lesmateriaal behandeld, dan kan je hieronder ons evaluatieformulier digitaal invullen. Hartelijk dank alvast!
Ga naar het evaluatieformulier >>

 

Mevr. Ophelia

Mevr. Ophelia

Miss Ophelia - in Shanghai

Mevr. Ophelia