Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

Scheur in de Tijd

Een smakelijke komedie, geschreven door Don Duyns met liedjes en muziek geïnspireerd op de 80-er jaren. Voor Utrecht 900 en iedereen van 7 tot 107 jaar!

Er is een wonderbaarlijke ramp gebeurd
Een mini-aardbeving zorgt ervoor dat er in Hoge Woerd een scheur in de tijd ontstaat. Precies op de binnenplaats van het Utrechtse Castellum is er ineens een portal tussen toen en nu. Utrechters van vroeger kunnen door die kier naar ons kijken en omgekeerd hebben wij een blik op het verleden. Wanneer Luca ontdekt dat haar opa in de mysterieuze scheur is verdwenen, volgt ze hem in een avontuurlijke zoektocht door de tijd. Maar er verdwijnen niet alleen mensen ín de scheur, er komen ook mensen uit…
Lijken wij op de mensen van toen, of is alles te veel veranderd om elkaar nog te begrijpen?

Een grappige muzikale buitenvoorstelling over tijdreizen, Utrecht en over muren tussen mensen bouwen òf afbreken. In samenwerking met Podium Hoge Woerd.

foto: Marion de Vaal

Extra: Zaterdag 25 juni Backstage Tour in de scheur!
Koop nu je kaarten!

Quotes Theaterkrant
“Scheur in de tijd is vooral een fantasierijk theaterfeest. Het hoge tempo is aanstekelijk, en wordt gretig omarmd door de smeuïg spelende acteurs.”

“Vormgever Jan van Hoof ontwierp een spectaculair toneelbeeld waarin het grasveld tussen de fortmuren omhoog lijkt te zijn gestuwd, met een enorme scheur als gevolg.”

Over je bezoek
Scheur in de Tijd is een locatievoorstelling in de buitenlucht. Hoewel de tribunes overdekt zijn, is het aan te raden om voor de zekerheid een zonneklep of regenjas mee te nemen. De voorstelling duurt ±70 minuten.

Lees hier het interview met Filiaal artistiek directeur en regisseur Monique Corvers!

 

 

 

 

Scheur in de Tijd

tekst Don Duyns
regie (en liedtekst)
 Monique Corvers
cast Jaike Belfor (tevens gevechtschoreografie), Maurits van den Berg , Ghislaine van IJperen, Ramses Graus, Barend van Daal en Wietse Stuiver (stage HKU)

compositie en uitvoering Gábor Tarján
vormgeving Jan van Hoof
kostuums en ontwerp special Eva Arends
video en besturing special
Ramses Graus
1e inspiciënt/video en geluidstechniek Sjef van de Ven
technische voorbereiding Jeroen Hoekstra

productie Anne Bareman
Locatiemanager Aaron Minnigan

Met dank aan: Tina van der Helm (stage kostuums), Albert-Jan Appeldoorn, John Thijssen en vrijwilligers (productie ‘special’), Romain Bly (trompet, hoorn), Pieter de Jonge (techniek Podium Hoge Woerd) en Naïma Souhaïr.

Mede mogelijk gemaakt door: ministerie van OCW, gemeente Utrecht en provincie Utrecht

Scheur in de Tijd

Scheur in de Tijd

Scheur in de Tijd

Volg het mysterie van de Scheur (Ook op Instagram en Facebook)

Fons Parkiet van sensatie regio Utrecht gaat op onderzoek uit. Er zou een scheur zijn ontstaan in Castellum Hoge Woerd in Utrecht. Daar wil hij meer van weten!

Scheur in de Tijd

Klik hieronder op de items die in de media verschenen zijn.