Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

winters concert Tomte

Deze voorstelling is helaas niet meer te zien. Je kunt nog wel de recensies, foto’s en filmpjes bekijken.
Klik hier voor ons actuele aanbod.

vanaf 4 jaar – Vergeet alles om je heen en ontdek een uitgestrekte wereld met sneeuw zover het oog reikt. Geïnspireerd door Tomte Tummetot van Astrid Lindgren stelde Gábor Tarján een concert samen uit werk van verschillende componisten (o.a. Arvo Pärt, Debussy en Morton Feldman). Deze soundtrack wordt live uitgevoerd door Tarján zelf en musici van Insomnio.

Tijdens het concert zijn op een groot scherm beelden te zien, die gemaakt worden door Ramses Graus. Soms landschappen van enkele lijnen, dan weer een horizon die in een notenbalk verandert of mysterieuze voetstappen in de sneeuw… Deze combinatie van beeld en live muziek geeft volop ruimte aan ieders eigen fantasie en maakt van Tomte een ideale introductie in de moderne muziek.

Virtuoze klankenreis met muzikale Tomte **** Theaterkrant
Betoverende projecties en mysterieuze klanken Pianowereld
Ramses Graus is een meester in het scheppen van een sneeuwwereld **** Leeuwarder Courant

Over Insomnio
Voor dit project werken we samen met een ander Utrecht gezelschap: Insomnio. Een ensemble dat gespecialiseerd is in het uitvoeren van hedendaagse muziek. Het wordt geroemd vanwege haar aanstekelijke en virtuoze spel, waarbij met grote passie complexe partituren inzichtelijk gemaakt worden voor publiek. Meer informatie >>

Over de muziek

De overeenkomst tussen de muziek van de verschillende componisten is ruimte. Letterlijk en figuurlijk. Je krijgt als luisteraar een gevoel van ruimte, van een uitgestrekt (muzikaal) landschap. Maar er zit ook ruimte in de notatie. De stukken zijn niet volgepakt met noten, de stilte is onderdeel van de muziek zelf.

 

winters concert Tomte

concept en muzieksamenstelling Gábor Tarján
beelden Ramses Graus
eindregie Monique Corvers

muziek Claude Debussy, Morton Feldman, Sofia Goebaidoelina, Arvo Pärt, Ned Rorem, Kaija Saariaho, Jean Sibelius, Gábor Tarján

viool Emma Breedveld
cello Geneviève Verhage
basklarinet Hilde Kaizer
piano Gábor Tarján

lichtontwerp Richard Bron
techniek Laurens Schoonheim
kostuums Lisa Louwers
fotografie Remke Spijkers
teaser Sanne Rovers

 

winters concert Tomte

winters concert Tomte

GRATIS EN VOOR NIKS een setje ansichtkaarten!
Als je deze week (23 tot 30 november) toegangskaarten voor Tomte koopt*, krijg je een setje van 5 ansichtkaarten cadeau met prachtige beelden uit de voorstelling. Fijn voor de feestdagen!
paardenvoetstapjeswolken

*Theaters die meedoen zijn: Chassétheater in Breda, Theater De Vest in Alkmaar, ‪Theater a/h Vrijthof in Maastricht‬, Concertzaal Tilburg of Jeugdtheater de Krakeling in Amsterdam.


DE WERELD VAN TOMTE workshop

Hoe ziet jouw winterse wereld er uit? Is het er vol met sneeuw en ijs? Of juist knus en gezellig met veel lichtjes. Is het er helemaal wit of zijn er ook kleuren? In deze workshop mag je het helemaal zelf bedenken! Je maakt jouw eigen winterlandschap in een snowglobe of een transparant. Om thuis nog héél lang bij weg te dromen…

Deze workshop wordt na afloop van het concert aangeboden. Bekijk binnenkort in onze agenda wanneer en waar >>

winters concert Tomte

Teaser

 

scenefoto’s

Tomte

winters concert Tomte

Klik hieronder op de items die in de media verschenen zijn.