cursor
Het Filiaal

BROKKEJOK4 tot 104 jr

Over waarom liegen soms misschien ook wel een beetje niet zo erg is

45 min

Leugens maken brokken. Dat wordt gezegd. Fantaseren is ook een beetje liegen, je verzint allerlei dingen die niet écht zijn, niet 'waar' zijn, niet bestaan. Fantaseren mag altijd. Maar wanneer ben je dan een jokkebrok? Met deze vraag gaat coupdeboule aan de haal.

Een absurde samenwerking tussen coupdeboule en Het Filiaal theatermakers

Liegen geliegd loogde loegt floep floeps en oepssssss… een leugen!!! Wat? NEEEEE wattes neen EEN LEUGEN?! Misschien heeft niemand het in de gaten…… Ssssst of juist snel doorkletsiekletsie noezel aanraken mond bewaken en draai droei met mijn ogen zwoksels klotsende oksels peentjes zweten waarom koekt koekje iedereen zo naar moei staat het dan op mijn voorhoofd geschrievelefoetseld???

In een simpele en vindingrijke vormgeving ontvouwen en ontpoppen zich steeds meer vormen en kleuren. Met het decor wordt ook de muziek steeds gekker, wilder en daarmee vrolijker, tot het speellokaal een andere wereld wordt. Een wereld vol brokken fantasie, in alle soorten en maten. De muziek is (in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Den Haag) gecomponeerd door Delara Navaey.

coupdeboule bestaat uit theatermakers Eileen Graham en Katelijne Beukema. Vanuit fantasie zoekt coupdeboule naar antwoorden op moeilijke kwesties zoals in dit geval wat echt is en wat niet. Ze maken speels-filosofische voorstellingen met als doel de fantasie van het publiek, ongeacht leeftijd, actief te prikkelen. Het werk van coupdeboule is kleurrijk en fysiek.

Prikkelarme ontvangst
Bij de BROKKEJOK voorstelling van woensdag 21 februari om 11.00 uur in het Filiaaltheater bieden wij een prikkelarme ontvangst voor bezoekers die gevoelig zijn voor prikkels. Op deze pagina vind je meer informatie.

Extra activiteiten in het Filiaaltheater
Gratis foyeractiviteit

Met stickers van figuren uit de voorstelling kun je zelf experimenteren en vormgeven. Het eindresultaat mag je natuurlijk mee naar huis nemen.
Wanneer: ma 19, di 20 en wo 21 feb voorafgaand en na afloop van de voorstelling in de foyer. Voor deze gratis activiteit hoef je je niet op te geven.

Theaterworkshop
Wil jij zelf ook wel eens om het hoekje kijken van echte theatergordijnen? Of er misschien doorheen stappen en van het ene in het andere avontuur belanden? Een vrolijke workshop voor kinderen die houden van verzinnen, vol brokken fantasie die de verbeelding flink op hol laten slaan.
Wanneer: ma 19 feb na afloop van de voorstellingen om 14.00 en 17.00 uur
Duur: 45 min
Kost: € 5,-, koop een kaartje via de ticketshop, klik hier.

BROKKEJOK in beeld

Brokkejok is een intiem theateravontuur dat tussen het begin en het einde, of tussen het einde en het begin, of tussen twee eindes of twee beginnen, voortdurend blijft verrassen.
Theaterkrant
Eileen Graham en Katelijne Beukema leggen in hun zeer alerte, fysieke spel een ontwapenend gevoel voor humor aan de dag. Grahams publieksbegeleider is bloedirritant, maar toch voel je sympathie voor haar zichtbare geploeter.
Theaterkrant
 • concept en spel
  Eileen Graham, Katelijne Beukema
 • compositie
  Delara Navaey (ism conservatorium Den Haag)
 • decor en kostuum
  Calle de Hoog
 • eindregie
  Elias De Bruyne
 • fotografie
  Bart Grietens
 • productie op locatie
  Sjaan Hofstede
 • locatie
  Gym-, speellokaal
 • speelperiode
  schoolvoorstelling 30 okt '23 t/m 25 jan '24
  Voorstelling in theaters: 15 okt Bieb Utrecht, 4 jan HNT Den Haag, 20/21 feb Filiaaltheater Utrecht en 22/23 feb Kikker Utrecht
Toon:
Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu Sluiten