cursor
Het Filiaal

Weg van Kunst 2023

Weg van Kunst, een wervelende kunstroute door de wijk Hoograven op woensdag 13 december.

December komt er weer aan! Het Filiaal theatermakers speelt de familievoorstelling Het Oneindige verhaal naar het boek van Michael Ende vanaf 21 december in Stadsschouwburg Utrecht. Ook Hoograven wordt een ode aan de fantasie gebracht met de kunstroute Weg van Kunst door de wijk op woensdag 13 december vanaf 16.15 uur. 

Weg van Kunst, Het Filiaal theatermakers in de wijk Hoograven

Na de eerste editie in 2019 is Weg van Kunst niet meer weg te denken uit de wijk. Het Filiaal werkt inmiddels 14 jaar intensief samen met de Brede School Hoograven om kwalitatief kunstonderwijs een vanzelfsprekende plek te geven in het onderwijs. Weg van Kunst is hier een voorbeeld van.

Vanuit de gedachte ‘Kunst verbindt’ zijn leerlingen van verschillende scholen niet alleen in de eigen klas bezig met kunstactiviteiten. Samen met kunstenaars, leerlingen van andere scholen, kinderopvang en ouderen zijn kinderen uit Hoograven hard aan het werk om er een bijzondere editie van te maken. We kijken uit naar een mooie middag waar kinderen, hun ouders en wijkgenoten elkaar ontmoeten, samen trots zijn en plezier hebben.

Weg van Kunst 2023 - woensdag 13 december
Afgelopen weken is er hard gewerkt op alle scholen van de Brede School Hoograven aan Weg van Kunst, een wervelende kunstroute door de wijk. Tijdens deze winterse wandeling loop je in kleine groepjes een route van de ene verrassende ontmoeting met kunst naar de andere: van muziek, theater, beeldende kunst, techniek, beweging, poëzie en nog veel meer…. De route duurt ongeveer anderhalf uur en we eindigen met een gezellig eetmoment.

Startpunt: Speeltuin ’t Raafje (Verlengde Hoogravenseweg 225, 3523 KJ Utrecht)
Eindpunt: Café Tropical (Verlengde Hoogravenseweg 203, 3523 KJ Utrecht)

Aanmelden
Om iedereen de mogelijkheid te geven om de presentaties zo goed mogelijk te zien, wordt er gewerkt met tijdsloten. Op woensdag 13 december vertrekt er vanaf 16.15 uur ieder kwartier een groep vanaf speeltuin ’t Raafje.

Tijdslot 1 
16:15 – 17.45 uur 

Tijdslot 2 
16:30 – 18.00 uur 

Tijdslot 3 
16:45 – 18.15 uur 

Tijdslot 4 
17:00 – 18.30 uur 

Tijdslot 5 
17:15 – 18.45 uur 

Tijdslot 6 
17:30 – 19.00 uur 

Aanmelden kan tot en met vrijdag 8 december door te mailen naar manouk@hetfiliaal.nl
Vermeld in de e-mail de volgende gegevens: 

  • Voornaam + achternaam 

  • Geef een voorkeurstijdslot op 

  • Via welke organisatie/school je komt

  • Met hoeveel personen je aanwezig bent

We doen ons best iedereen (voor zover mogelijk) in te delen op het tijdslot van zijn of haar keuze. Op maandag 11 december ontvang je een bevestigingsmail met het tijdslot waarop je bent ingedeeld. Bij de start van de route worden polsbandjes uitgedeeld. Hiermee kun je aan het einde van de route wat te eten halen bij bar Tropical.

Inspiratie Weg van Kunst 2023
De inspiratiebron voor alle optredens en presentaties tijdens Weg van Kunst Hoograven is de voorstelling The Neverending Story, die Het Filiaal theatermakers vanaf 21 december speelt in Stadsschouwburg Utrecht. Weg van Kunst 2023 vindt plaats op woensdag 13 december 2023.
Meer informatie over de voorstelling, klik hier.

Weg van Kunst 2023 in beeld

  • Weg van Kunst 2023 wordt (mede)mogelijk gemaakt met financiële steun van Brede School Hoograven, De Versterking, het Cultuurfonds, Van Baaren Stichting, VSBfonds en Stadsschouwburg Utrecht
Toon:
Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu Sluiten