Menu

We missen jullie!

‘Het is stil in ons pand, Theaterhuis de Berenkuil. Zo nu en dan zit er een eenzame collega op kantoor, omdat het thuis te druk is. Deze tijd vraagt nogal wat veerkracht van ons allemaal. We hopen dat het jullie goed gaat en dat je nog wat “oempf” over hebt om het vol te houden. 
In april zouden we twee nieuwe voorstellingen gaan repeteren, maar de repetitiestudio’s verstommen. En we stellen uit en plannen opnieuw. Kijken naar Rutte. En we stellen uit en plannen opnieuw.
Vanaf half maart hadden we tot de zomer zo’n 80 voorstellingen voor de boeg, waaronder een première. Het overgrote deel zou voor schoolkinderen uit Utrecht stad en provincie zijn. En er stond al een bataljon Filiaalkunstdocenten klaar om al die kids verder te inspireren, te laten ontdekken dat ook zij makers zijn.

Wanneer je met passie iets prachtigs hebt gemaakt, is het moeilijke te verteren wanneer het daarna niet mag bestaan. Het raakt ons en de acteurs diep.
Maar nieuwsgierigheid, creativiteit en veerkracht liggen in elkaars verlengde. We zijn weer volop bezig om jong en oud te inspireren. Niet live, maar online. In dit nieuwsbericht en op onze social media kanalen presenteren we maak-tips voor thuis en het onderwijs, verse zelf geknutselde filmpjes en voorstellingen in ons Thuistheater. En we zijn trots dat binnenkort Sydney Operahouse onze Engelstalige versie van De grote Illusionist online toont.

We hopen van harte dat we jullie in het najaar weer in levende lijve kunnen verwelkomen, in een echt theater. Want ons werk bestaat pas ècht, in de interactie met jullie, ons publiek.
We missen jullie.’

Namens het hele Filiaal team,

Monique Corvers
Artistiek directeur


Bekijk hier de pagina’s:
Het Filiaaljournaal
Thuistheater
Lesmateriaal voor thuis