Menu

Wervelende kunstroute door de wijk Hoograven

Op woensdag 11 december start om 16:00 uur een wervelende kunstroute door de wijk Hoograven. Verschillende docenten hebben de afgelopen weken naschoolse lessen gegeven op Brede School Hoograven om de leerlingen voor te bereiden op de presentaties tijdens Weg van Kunst Hoograven. Tijdens deze winterse wandeling loop je een route langs presentaties van muziek, theater, beeldende kunst, techniek, taekwondo, dans en poëzie. Ook de eerstejaars studenten Fine Art van de HKU zullen hun connectie met de wijk Hoograven laten zien in verrassende objecten…

Samenwerkingspartners
Hogeschool voor de Kunsten (HKU) Fine Art
De studenten van HKU Fine Art maken speciaal voor deze middag verrassende objecten die de connectie met de wijk laten zien. 
Café Tropical en Janneke Panneke
Aan het eind van de route staat voor iedere bezoeker een kop warme soep van Janneke Panneke in Café Tropical klaar.
De Helling
De host van Sebastiaan Brussee en DJ Menno de Meester zorgen voor een woordelijke en muzikale bijdrage aan de route.
Taekwon Utrecht
De taekwondo groep uit Hoograven geeft met hun leerlingen een demonstratie.

De overige samenwerkingspartners zijn Scouting Hoograven, Dock en De Vreemdzame Wijk.

Verbinding cultuur en onderwijs, tien jaar cultuurcoach in Hoograven 
Het Filiaal theatermakers is sinds tien jaar actief als cultuurcoach in de Utrechtse wijk Hoograven. Cultuurcoach Anne-Marie Knippels maakt een verbinding tussen de culturele instelling Het Filiaal theatermakers en het onderwijs Brede School Hoograven. Via kunstlessen op school, naschoolse cursussen en theaterclubs kunnen de leerlingen ontdekken hoe het is om gebruik van je eigen creativiteit en nieuwsgierigheid te maken. Het tienjarige jubileum wordt gevierd met Weg van Kunst Hoograven.

Back to Oz 
Weg van Kunst vindt plaats op 11 december 2019. Dat moment is bewust gekozen want de inspiratiebron voor alle optredens en exposities is de nieuwe voorstelling van Het Filiaal theatermakers Back to Oz, die vanaf 19 december te zien is in de Stadsschouwburg. Een van de thema’s waarmee gewerkt is, is het thema ‘thuis’. De verschillende kernpartners van de Brede School Hoograven hebben met de kinderen nagedacht over wat voor hen belangrijk is om je thuis te voelen in de wijk. Het resultaat hiervan is te zien op kleurige banieren die samen éen kleurige regenboog zullen vormen.