cursor
Het Filiaal

ANBI gegevens en jaarverslagen

Algemene gegevens
Adres: Kapelweg 7, 3566 MK Utrecht
Statutaire Naam: Stichting Het Filiaal theatermakers
KVK 41186948
RSIN of fiscaal nummer: 802924256

Contactgegevens
Telefoon: 030 2734956
Website: http://www.hetfiliaal.nl
Algemeen e-mailadres: info@hetfiliaal.nl

Het Filiaal theatermakers wordt structureel ondersteund door Ministerie van Onderwijs, Cultuur&Wetenschap en de Gemeente Utrecht

Doelstelling van organisatie
Met onze voorstellingen en de bijbehorende kunsteducatie willen we zoveel mogelijk kinderen en volwassenen verrassen, emotioneren en op een andere manier naar de wereld laten kijken. Door zowel openbare- als schoolvoorstellingen te spelen, bereikt Het Filiaal theatermakers (HFt) alle lagen van de bevolking. HFt heeft geen winstoogmerk.

Hoofdlijnen beleidsplan:
“Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal”. Dit citaat van Albert Einstein verwoordt kernachtig de visie van Het Filiaal theatermakers. HFt is het jeugd- en muziektheatergezelschap van regio Midden- Nederland, maakt deel uit van de basisinfrastructuur (BIS) en is gevestigd in Fort Blauwkapel in Utrecht. De producties van HFt zijn divers wat betreft volume, artistieke inhoud en leeftijdsgroep maar altijd speels, dynamisch, muzikaal en levenslustig. In een tijd waarin het meestal gaat om “input en output” en de meerwaarde van kunst en cultuur ter discussie staat, streven wij onbekommerd naar lenige hersenen en vrije geesten. Met onze voorstellingen willen we zoveel mogelijk kinderen en volwassenen verrassen, emotioneren en op een andere manier naar de wereld laten kijken. En bij elke voorstelling wordt, met gebruikmaking van diverse kunstdisciplines, een aanvullend programma ontwikkeld waarmee op school en thuis de theaterervaring wordt verlengd en verdiept.

Kinderen die nu onbevangen van hun eerste theaterervaring genieten, zullen ook in hun latere leven vaker naar kunst en cultuur gaan en er zelf vaker aan deelnemen. En dat dat niet alleen voor de persoon zelf een meerwaarde heeft, maar ook voor stad en maatschappij voordeel oplevert, is allang geen nieuws meer.

Het gezelschap werkt met wisselende teams van acteurs, gastregisseurs, tekstschrijvers, ontwerpers en musici onder leiding van artistiek directeur Monique Corvers en zakelijk directeur Jens Besse. We beschikken over een sterk en hecht team op het vlak van kunsteducatie, zakelijke & artistieke ondersteuning, productie, publiciteit en marketing. Voor techniek, licht en geluid werken we met een vaste kern van freelancers. Aan HFt is een cultuurcoach verbonden die op vijf verschillende brede scholen in Utrecht werkzaam is.

Het Filiaal theatermakers onderschrijft deze codes
De Fair Practice Code
De gedragscode voor ondernemen en werken in de culturele en creatieve sector.

Code Diversiteit & Inclusie
Om de cultuursector meer inclusief te maken.

Governance Code Cultuur
Een instrument voor goed bestuur en toezicht in de cultuursector.

Het Filiaal theatermakers heeft een externe vertrouwenspersoon,
Annemarie Postma.

Bestuurssamenstelling Stichting Het Filiaal theatermakers

Walther van den Heuvel (Hoofd Educatie & Programmering Mauritshuis) – voorzitter bestuur via info@hetfiliaal.nl of LinkedIn
Sherida Baum-Sillé (Manager Tax Accounting Services bij PwC Nederland) - penningmeester
Janneke Tettero (Organisatie coach) - secretaris, vice-voorzitter
Joris van den Ring - Bax (communicatieadviseur IDEA Center Erasmus Universiteit Rotterdam) - algemeen lid

Beloningsbeleid bestuur
Bestuursleden ontvangen geen vergoeding of vacatiegeld

Beloningsbeleid directie
conform CAO Toneel en Dans

Beloningsbeleid Personeel
conform CAO Toneel en Dans

Toon:
Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu Sluiten