cursor
Het Filiaal

Alles is zichtbaar. Buitengewoon. Recht voor je neus.

Wat we doen

Het Filiaal maakt niet zomaar jeugdtheater. In onze familievoorstellingen integreren we met humor en liefdevolle precisie spel, livemuziek, dans, zang, gebarentaal en (video)beelden. En dat doen we op zo'n manier dat er voor volwassenen net zo veel te genieten valt als voor kinderen. We spelen in grote en kleine theaterzalen, op bijzondere (buiten)locaties en voor kleuters ook op scholen. We reisden de wereld rond van o.a. Broadway NY (VS) naar Sydney Opera House (Australië) en Shanghai. En ontvingen meerdere (inter)nationale prijzen. Maar onze basis blijft Utrecht, waar we sinds kort ook in onze eigen zaal publiek ontvangen.

Wat we beogen

Van Goes tot Groningen en van Sidney tot Shanghai. Overal waar we spelen, horen we: ‘Ik kwam oren en ogen tekort.’ Niet alleen kinderen zeggen dat, volwassenen ook. Hoe dat komt? Omdat wij niet alleen tonen wat we maken, maar ook hoe we het maken.

Het Filiaal zet logica op z'n kop. Dat doet iets met je verbeelding, ongeacht je leeftijd. Ook onze kunsteducatie stimuleert nieuwsgierigheid, zodat je door verschillende brillen naar de wereld kunt kijken.

Waar we zitten

Je kunt ons vinden in het Utrechtse Blauwkapel. Het pand staat midden in het groen en heeft kantoren, een atelier, een studio én ons eigen Filiaaltheater. Alles onder één dak. Ideaal voor een gezelschap dat houdt van uitvinden en experimenteren.
In ons multifunctionele pand maken we en spelen we. Dagelijks met ons eigen team en regelmatig met gastmakers en -acteurs, leerlingen en leerkrachten/ docenten van diverse scholen.
Een ruimte bij ons huren? Dat kan.

Wat we bekrachtigen

Het Filiaal theatermakers onderschrijft deze codes.

De Fair Practice Code
De gedragscode voor ondernemen en werken in de culturele en creatieve sector.

Code Diversiteit & Inclusie
Om de cultuursector meer inclusief te maken.

Governance Code Cultuur
Een instrument voor goed bestuur en toezicht in de cultuursector.

Wie ons sterken

Het Filiaal theatermakers wordt structureel ondersteund door Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap en de Gemeente Utrecht

Kom jij ons team versterken?

Werken bij Het Filiaal, wie wil dat nou niet! We zijn op zoek naar leuke nieuwe collega’s.

Filiaaltheater

Onze locatie activiteiten en locatie verhuur

Toon:
Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu Sluiten