Menu

Voorstellingen Archief

De grote illusionist

vanaf 8 jaar – Magisch muziektheater dat barst van de verhalen, smeuïge trucs en live muziek. Laat je verleiden en bedwelmen door onze vingervlugge illusionisten.

Lees verder

Toen mijn vader een struik werd

vanaf 8 jaar – Een indrukwekkend vluchtverhaal dat op een schijnbaar simpele manier laat zien hoe absurd oorlog is. Muziektheater op locatie dat je nooit meer loslaat. Vanaf 28 april op locatie in het Transformatorhuis Utrecht.

Lees verder

De Nachtwaker

vanaf 6 jaar – Objecttheater vol onverwachte wendingen. Hoe kan je grip op de situatie houden als verhoudingen niet meer kloppen en vertrouwde gebruiksvoorwerpen een plotseling een andere betekenis krijgen?

Lees verder

Enkeltje Mars

vanaf 8 jaar – Kosmisch muziektheater over de aantrekkingskracht van Mars. Compleet met miniatuur planeten, filosofische overwegingen, live videobeelden en plantaardige muziek.

Lees verder

Molman

vanaf 9 jaar – Locatietheater naar een concept van Schippers&van Gucht. Daal af in de wereld van Molman. Hij leeft diep onder de grond en weet alles over angst.

Lees verder

Mevr. Ophelia

vanaf 6 jaar – Objecttheater over een oude dame en haar schaduwen, gebaseerd op een prentenboek van Michael Ende.

Lees verder

Trollenjong

vanaf 4 jaar – Een kleutervoorstelling over Nom Nom die graag wil graag dansen. Niemand begrijpt hem totdat hij Guusje ontmoet, een stoer mensenmeisje.

Lees verder

Spoor

vanaf 6 jaar – Een familievoorstelling met in de hoofdrol een hond. Door stomme pech komt hij aan de andere kant van de wereld terecht. Vindt hij de weg terug?

Lees verder

winters concert Tomte

vanaf 4 jaar – Vergeet alles om je heen en ontdek een uitgestrekte wereld met sneeuw zover het oog reikt. Geïnspireerd door Tomte Tummetot van Astrid Lindgren stelde Gábor Tarján een concert samen uit werk van verschillende componisten (o.a.

Lees verder

locatievoorstelling Huis

vanaf 8 jaar – Een ontroerende slapstick die zich afspeelt in een omgebouwde zeecontainer. Laat je benen bungelen in het bad of kom met je kin nèt boven het aanrecht uit en begluur de enige bewoner van Huis: een oude man die vindt dat hij lang genoeg geleefd heeft.

Lees verder

Wiplala weer

Helaas, Wiplala is uitgetinkeld… Je kunt nog wel foto’s en filmpjes bekijken van deze feelgood familiemusical naar het beroemde boek van Annie M.G. Schmidt. Want wie wordt er niet blij van swingende liedjes,

Lees verder

Zo plat als de wereld

Drie heren belanden in een onuitputtelijke reeks onverklaarbare toestanden. Waarbij hilarische situaties, liedjes, poëzie en energieke live muziek elkaar in een hoog tempo afwisselen. Er wordt geworsteld met de dingen, met de zwaartekracht en soms ook met elkaar.

Lees verder

Een ijskoud wonder

Met een bruisende cast van acht acteurs en drie musici wordt het publiek getrakteerd op winters muziektheater vol verbeeldingskracht, humor en live muziek.
Ooit wilde hij de hele wereld zien, de Vesuvius,

Lees verder

Het geheim van Q

Een adembenemende voorstelling met camera’s, maquettes, projectie en barstensvol actie over een klein meisje dat de regels aan haar laars lapt.
M is 10 en nog nooit buiten geweest. Dat is nou eenmaal het veiligst,

Lees verder

Klein Duimpje, het echte verhaal

Het Filiaal blaast dit eeuwenoude sprookje nieuw leven in met de rauwe poëzie van Wim Hofman, uitbundig fysiek spel en prachtige liedjes.
Klein Duimpje is de kleinste thuis.

Lees verder

Einstein, sneller dan licht

Als kind vraagt hij zich af hoe het zou zijn om op een lichtstraal te reizen, mee met de snelheid van het licht. En met zijn oneindige nieuwsgierigheid weet hij vragen te stellen waar niemand op komt.

Lees verder

De vloek van Woestewolf

Een vervloeking, drie adellijke broers, twee ruziënde boeven, één onzichtbare man én een spookkasteel. De vloek van Woestewolf heeft alle ingrediënten in zich voor een bloedstollende theaterervaring.

Lees verder

Tap ’n Tabla

Tap ’n Tabla is een spetterende combinatie van de vlugge vingers van Sandip Bhattacharya op tabla (Indiaas slagwerk) en de supersnelle voeten van tapdanser Peter Kuit.

Lees verder

Momo en de tijdspaarders

Een muziektheaterspektakel over een groot en toch allerdaags geheim: TIJD. Vier slagwerkers, een cellist en zes acteurs vertolken de spannende avonturen van MOMO en de Tijdspaarders. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Ende.

Lees verder

De Oceaanvlucht van Kapitein Lindbergh

Het was in een tijd dat mensen nog zwaaiden naar vliegtuigen, dat landingsbanen niet bestonden en dat de piloot ergens in een weiland tussen de koeien tot stilstand kwam.

Lees verder

Geen Bijen Geen Fruit

Muziektheater met stekelige teksten, kwispeldans en prachtig meerstemmige zang. Een actuele wake up call mét ontBIJt!
Ken je dat gevoel dat alles gewoon goed is zoals het is? Alles zoemt zoals het hoort?

Lees verder

Katharina Katharina in het ganzenbord

Over een grillig meisje dat ALLES wil! Humoristisch en meeslepend muziektheater waar de vonken vanaf spatten.
Omdat haar ouders DUBBEL blij met haar waren, heet ze Katharina Katharina.

Lees verder

Morgen begon ik

V. Schwrm wil schrijver zijn van mooie, maar ook belangrijke boeken met zinnen waar mensen van omvallen. Een voorstelling over grootste avonturen en grootste woorden. Of toch niet?
De boeken van V.

Lees verder

Baron Rabinovitsj de IIde

Na uitverkochte zalen in Hong Kong en Macau zweept Baron Rabinovitsj zijn achtkoppige ensemble van jazz en klassieke musici op voor een nieuwe turbulente tournee. In het eerste concert dat de Baron bij Het Filiaal dirigeerde,

Lees verder

Oblomov

Hoe ziet de wereld eruit als je in bed blijft liggen? Als je alle tijd hebt om naar dingen te kijken die je in je haast nooit ziet. Tijd hebt om te denken en te dromen.

Lees verder

Assepoes

De zussen zijn net zo gemeen. De prins net zo knap en de vader net zo’n zielepoot. Het is hoog tijd dat daar verandering in komt! Deze Assepoes is een sprankelend feest dat balanceert tussen muziektheater en musical.

Lees verder

Een kleine Sneeuwstorm

Kommer vindt alles vervelend. Met zijn veerboot brengt hij mensen naar de overkant en weer terug. Hij eet zijn brood en hij leest zijn krant, maar verder…..bleehhh. Totdat…hij op een dag ontdekt dat zijn krant leeft en dat lege potjes eigenlijk volle potjes zijn.

Lees verder

Toen stenen nog vogels waren

Pekka is een bijzonder jongetje met een heel eigen kijk op de wereld. Wervelend muziektheater naar het gelijknamige Finse kinderboek.
Pekka woont samen met zijn familie op het Finse platteland,

Lees verder

Baron Rabinovitsj

Baron Rabinovitsj is een archetype dirigent: een wapperende haardos, onverbiddelijk voor zijn musici en minzaam naar zijn publiek. Maar niet alles loopt zoals verwacht…
Dit theatrale familieconcert lijkt in alles op een serieus concert.

Lees verder

Gluurhuis

Ben jij de ideale klusjesman, wil je ontdekken bij welk type uitvinder je hoort en ben je nieuwsgierig naar een spannende ontknoping? Kom dan Gluurhuis beleven!
Alfred en Johannes werken al jaren in een machine.

Lees verder