cursor
Het Filiaal

Gábor Tarján

Wat mij betreft is muziek een onmisbaar onderdeel van een theatervoorstelling. Muziek komt bij een publiek op een hele andere manier binnen dan tekst. Dat heeft echt letterlijk met frequenties en vibraties te maken. En al die verschillende frequenties en vibraties hebben wonderbaarlijk genoeg een directe emotionele uitwerking op ons. Daarom voelt het alsof muziek zo ‘recht tot het hart’ spreekt.
En precies hierom vind ik muziek zo belangrijk in een theatervoorstelling. Want de muziek vertelt als het goed is hetzelfde verhaal als alle andere disciplines maar op een heel direct, haast lichamelijk niveau. Zodat je als publiek het verhaal kan voelen en niet alleen maar ‘begrijpen’.

En wat het componeren betreft maak ik echt geen onderscheid tussen kinderen en volwassenen. Het gaat mij om waar een verhaal om vraagt. Als de inhoud van een verhaal vraagt om hele ingewikkelde muziek dan is dat wat ik moet doen en als het heel simpel moet zijn dan doe ik dat. Als de muziek maar betekenis toevoegt. Daar gaat het mij om.
Het voordeel van een publiek vol kinderen is dat ze zulke onbevangen oren hebben dat ze bijna altijd openstaan voor de gekste (combinaties van) geluiden. Ze hebben totaal geen last van allerlei vooroordelen over verschillende soorten muziek.

Toon:
Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu Sluiten