cursor
Het Filiaal

Monique Corvers

“Theater zie ik als een plek waarin je anders naar de wereld kan kijken. Het verrijkt je leven op het moment dat je het beleeft. Die hier en nu ervaring kan je na afloop meenemen, maar dat hoeft niet.”

Artistiek leider Monique Covers richtte in 1994 Het Filiaal theatermakers op. Kenmerkend voor haar regiestijl is de aanstekelijke liefde voor het samensmelten van muziek en theater, van musici en acteurs. De inspirerende samenwerking met de Hongaars-Canadese componist Gábor Tarján getuigt daar van. Hun gezamenlijke producties blinken uit in vakmanschap, humor, muzikaliteit en het gebruik van krachtige, bijna filmische beelden op toneel.

Monique houdt van de vrijheid om steeds een nieuwe weg in te slaan en niet volgens een vast stramien te werken. Zij wil zichzelf en haar publiek telkens blijven verrassen. Daardoor verschillen de voorstellingen artistiek inhoudelijk veel van elkaar. Ze ontwikkelt net zo lief muziektheater voor grote zalen als een intiem kunstproject of een kleine productie voor een schoolklas. Toch hebben ze allemaal twee overeenkomsten. Ze zeggen altijd iets over de tijd en de wereld waarin we leven en ze zijn geschikt voor iedereen.

Toon:
Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu Sluiten