cursor
Het Filiaal

Sacha Muller

Sacha Muller (1983) is acteur en theatermaker. Hij is in 2007 afgestudeerd aan acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en is verbonden aan verschillende gezelschappen in het theaterlandschap. 

Sacha ontving voor zijn eerste voorstelling Gasten (2007) bij Toneelschap Beumer & Drost meteen een Zilveren Krekel. Bij dit gezelschap maakte hij meerdere succesvolle voorstellingen en ontwikkelde hij zich als fysieke en muzikale speler en maker, met een grote voorliefde voor het jeugdtheater. Samen met makers/spelers Thomas van Ouwerkerk en Jos Nargy is hij onderdeel van het collectief Thomas, Sacha en Jos. Ze maken voorstellingen voor jong en oud publiek. In 2011 trad hij toe tot de artistieke kern van Troupe Courage, waarmee hij voorstellingen maakt en speelt in binnen- en buitenland. Als acteur speelde hij in voorstellingen bij o.a. Bonte Hond, Maas theater & dans, Ulrique Quade Company, Theatergroep Aluin, danstheater Aya en Theater Artemis.

In het seizoen 2022-2023 ging de voorstelling Het lammetje dat een varken is en andere boerderijverhalen van Het Filiaal theatermakers in première. Sacha bedacht het concept op basis van drie boeken van Pim Lammers. Samen met Maurits van den Berg maakte hij en speelde hij in de voorstelling, ook speelden ze live alle nummers. De voorstelling werd geregisseerd door Monique Covers. In het huidige seizoen (23-24) speelt Sacha in The Neverending Story van Het Filiaal theatermakers.

Toon:
Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu Sluiten