cursor
Het Filiaal

CmK Provincie Utrecht

Cultuur met Kwaliteit werkt hard om cultuureducatie een integrale plek in het onderwijs te geven. Ruim de helft van de basisscholen in ons land doet al mee aan dit programma. Het Filiaal is een vaste partner binnen de provincie. 

CmK wordt gefinancierd door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Filiaal maakt voor zo’n 30 scholen in de provincie voorstellingen, Filiaallabs en teamtrainingen. Als penvoerder van de samenwerking zetten onze bevlogen kunstdocenten zich voor kortdurende en langdurende projecten. We worden daarbij, binnen de provincie, ondersteund door Kunst Centraal.

Kortdurende projecten

  1. Kunstmenu (eventueel i.c.m. CmK) - bezoek aan een voorstelling met een Filiaallab in de klas met een kunstdocent

  2. Helemaal Filiaal - rondom een voorstelling gaan leerlingen zowel actief, receptief als reflectief aan de slag met kunst.

Langdurige projecten

  1. Maaktraject - ontwikkeld rondom een voorstelling, bestaat dit kunstproject uit een serie van vijf beeldende lessen waarin de ervaring zelf kunst maken centraal staat. De lessen werken toe naar een schoolbrede eindtentoonstelling die podium geeft aan de creaties van de leerlingen en het maakproces met behulp van professionele foto's.

  2. Filiaal op maat - ontwikkeld speciaal voor het speciaal (basis) onderwijs, gaan de leerlingen verwonderen en experimenteren in een vertrouwde, prikkelarme omgeving tijdens een op-maat voorstelling en tweedelige Filiaallab.

Toon:
Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu Sluiten