Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

Back to Oz

Deze voorstelling is genomineerd voor de Podiumkids Prijs 2020!
Nu helaas niet meer te zien, maar je kunt nog wel de recensies, foto’s en filmpjes bekijken.
Klik hier voor ons actuele aanbod.

Dé ideale wintervoorstelling met K.O.Brass en Slagwerk Den Haag

“Vindingrijke Back to Oz kan bogen op geweldige acteursploeg” –
★★★★☆ Volkskrant 

“Back to Oz is feestelijk, hartverwarmend familietheater dat duidelijk door iedereen met bakken liefde is gemaakt.” –
Keuze van de criticus Theaterkrant >>

“Prachtige muziek, uitzinnig spel, prachtige zang en fraaie live gefilmde animatie” –
★★★☆☆ Scènes >>

“De kracht en passie in het spel van Henke Tuinstra zijn werkelijk fenomenaal.” –
★★★★☆ Theaterparadijs >>

“We genieten van het spel van de geweldige acteurs, het sprookjesachtige verhaal en de mooie en bijzondere effecten.” –
Bier & Appelsap >>

“Back to Oz is een ingenieuze puzzel van spel, muziek en film.” –
Het Grote Recensieboek >>

“Met recht een spectaculaire voorstelling voor de hele familie. Het speciale effect van de live videobeelden zorgt ervoor dat jong en oud hun ogen uitkijken!” –
Kidsproof >>

Recensies van de Kinderjury Podiumkids Prijs 2020 >>


vanaf 8 jaar – Als in de tv studio tijdens de uitzending van het weerbericht alles op hol slaat, belandt weervrouw Doortje (Naomi van der Linden) plotseling in de onvoorspelbare wereld van Oz. Met haar nieuwe vrienden Blik, Stro en Leeuw, gaat ze op zoek naar de GROTE OZ en trotseren ze de gevaren van de Gele Bakstenen Weg. Maar komt ze ooit nog terug?

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat L. Frank Baum overleed, de schrijver van The Wizard of Oz. De gelijknamige filmklassieker met Judy Garland als Dorothy, is één van de meest bekeken films ooit. Het is in de loop der jaren een iconisch verhaal geworden en heeft bewezen dat elke generatie er zijn eigen tijd op kan projecteren. Dit keer gaan wij dat doen!

Back to Oz is een unieke combinatie van live film, theater en muziek. Met een nieuwe tekst van Don Duyns gebaseerd op de boeken over Oz, een spetterende band met muzikanten van K.O.Brass en Slagwerk Den Haag, een cameraman op de vloer die voor live videobeelden zorgt en een cast die moeiteloos schakelt tussen spel, zang en camerawerk. Kortom, origineel muziektheater waar je met meer hart, verstand en moed uit komt!

Somewhere over the rainbow
Onze Naomi van der Linden heeft tijdens Musical Sing-a-long 2019 (afsluiting van de jaarlijkse Uitmarkt) veel mensen kippenvel bezorgd met haar versie van Somewhere Over the Rainbow. Je kunt het fragment hier terugkijken: Naomi zingt Somewhere Over the Rainbow >>

Ga naar de agenda >>

Voor de pers: bio’s en persfoto’s>>

Back to Oz

Back to Oz is een co-productie met Stadsschouwburg Utrecht en Slagwerk Den Haag

regie Monique Corvers
tekst Don Duyns
compositie* Gábor Tarján
videobeeld Ramses Graus

vormgeving Jan van Hoof
kostuum Dymph Boss
poppen Lisa Louwers
maquettes Stefanie Bonte
lichtontwerp Claus den Hartog
geluidsontwerp Jurriaan Giele
videocontent Bart Verhoeven

acteurs Naomi van der Linden, Jaike Belfor, Ramses Graus / Boy Ooteman , Maurits van den Berg, Sacha Muller, Henke Tuinstra, Eileen Graham (operator), Barend van Daal (stagiair), Rosita Segers (stagiair)
camera Thorsten Alofs
slagwerk Den Haag Ryoko Imai, Niels Meliefste, Joey Marijs / Lodewijk Bles
K.O.Brass Kobi Arditi (trombone), Romain Bly / Koen Smits (trompet), Randell Heye (trompet), Robert-Jan Looysen (hoorn), Patrick Votrian (tuba)

regieassistent Joy Slaats
1e inspiciënt en technische productie Richard Bron
lichttechniek Joren Rupert
geluidstechniek Jeroen Hoekstra
decor/zenderwacht Sjoerd van der Worm
videotechniek Jurriaan Giele en Allard Vonk
technische preproductie Joost Giesken
rekwisieten Robert Groenewald

productieleiding Annetje van Dijk
stagiair productie Remy de Graaf
kleedwerk Eleftheria Lavdaki
chauffeur & bouw Lauran Kassing 
tourbegeleiding Gwen Croonen
publieksbegeleiding Joyce Duppen, Malou Hart

*m.u.v. Somewhere over the Rainbow: music&lyrics Arlen&Harburg

& alle medewerkers van Het Filiaal theatermakerskantoor >>

Voor de pers: bio’s en persfoto’s>>

Back to Oz

Weg van Kunst Hoograven

Het Filiaal theatermakers is tien jaar actief als cultuurcoach in de wijk Hoograven. Als cultuurcoach maakt Anne-Marie Knippels een verbinding tussen een culturele instelling en het onderwijs. In dit geval tussen Het Filiaal theatermakers en de Bredeschool Hoograven. Via kunstlessen op school, naschoolse cursussen en theaterclubs kunnen de leerlingen ontdekken hoe het is om gebruik van je eigen creativiteit en nieuwsgierigheid te maken, om iets nieuws te ontwikkelen.

Dit najaar is Anne-Marie precies tien jaar als cultuurcoach aan het werk, en dat wordt gevierd! Samen met Bredeschool Hoograven, de Hogeschool voor de Kunsten, het wijkbureau en verschillende partijen in de wijk, ontwikkelen we een route door Hoograven: Weg van Kunst Hoograven. Leerlingen werken in een aantal weken toe naar presentaties die je tijdens een wandeling te zien krijgt. Muziek, beeldende kunst, techniek, dans en geschreven woord komen allemaal aan bod. De route begint en eindigt op een centraal punt in de wijk, en ter afsluiting wordt er samen gegeten.

Weg van Kunst Hoograven vindt plaats op woensdagmiddag 11 december. Dat moment is bewust gekozen, want de inspiratiebron voor alle optredens en presentaties is namelijk de voorstelling Back to Oz die Het Filiaal theatermakers dit najaar maakt. Spetterend muziektheater met live film en een achtkoppige band dat vanaf 19 december in de Stadsschouwburg Utrecht te zien is. Ga naar de agenda >>

 

Back to Oz

Inspiratie
Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat Frank L. Baum overleed. Hij is de schrijver van het inmiddels legendarische boek The Wizard of Oz. De gelijknamige filmklassieker die in 1939 uitkwam, met Judy Garland als Dorothy, is de meest bekeken film ooit. De hoeveelheid films, musicals en computergames die daarna zijn verschenen, is eindeloos. Het OZ verhaal heeft de afgelopen eeuw bewezen dat elke generatie er weer zijn eigen tijd op kan projecteren. Deze keer is het onze beurt!

We doen dat overigens niet alleen, want we hebben een groep fantastische muzikanten tot onze beschikking. Drie percussionisten van Slagwerk Den Haag en de blazers van K.O.Brass (de blazerssectie van het Kyteman Orkest) vormen samen een swingende band onder leiding van Filiaalcomponist Gábor Tarján.

In onze versie heet Dorothy Doortje. Maar ook zij is voortdurend bezig huiswaarts te keren. Gelukkig heeft ze een aantal geweldige side-kicks tot haar beschikking: een blikken man, een strooien pop en een leeuw. En natuurlijk haar eigen hondje Toto. Zal het lukken de weerzinwekkende heks uit het Westen te verslaan? Is de Tovenaar van Oz echt zo indrukwekkend? En is de weg naar huis nog wel zo aanlokkelijk, nadat je in zo’n spannend rijk bent geweest?

Toegankelijkheid doven en mensen met een visuele beperking
De voorstelling van 27 december om 15:00 uur wordt gespeeld met een gebarentolk voor doven en slechthorenden.
De voorstelling van 29 december, 15:00 uur wordt gespeeld met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden.
Voor deze speciale voorzieningen is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Deze kaarten zijn alleen telefonisch te bestellen bij de kassa van Stadsschouwburg Utrecht: 030-2302023

Workshop stagefighting met Jaike Belfor op 27 en 29 december (10+)
Durf jij Leeuw uit Back to Oz live te ontmoeten? Jaike Belfor speelt dit ietwat bange personage dat naarstig opzoek is naar Moed, want daar ontbreekt het nogal eens aan. Of ze dat ook gaat vinden, kan je in de voorstelling zien. Daarna is het mogelijk om samen met Jaike lekker een potje te vechten. Naast acteur is Jaike namelijk ook vechtsportdocent en ze is ontzettend goed in nep vechten op het toneel. Stagefight is eigenlijk een combinatie tussen acteren, vechtsport en dans.

Heb jij hart voor je tegenspeler? Ben je moedig genoeg om aan te vallen of juist een stapje terug te doen? En kan jij je bedachte afspraken met je tegenspeler nakomen? Daag jezelf én je ouders uit met een workshop stagefighting. Er zijn beperkt aantal plaats, toegang €2,00.

Workshop 27 december, 17:30 uur Hekman foyer: aanmelden
Workshop 29 december, 17:30 uur Hekman foyer: aanmelden 

Dineren in Zindering
Wil je na de voorstelling iets eten? In het restaurant van Stadsschouwburg Utrecht Zindering is deze mogelijkheid er.
Tijdens de kerstdagen is er een speciaal kerstmenu. Reserveer je tafel in Zindering hier. 

Ga naar de agenda >>

Back to Oz

BACK TO OZ scènefoto's

BACK TO OZ repetitiefoto's

BACK TO OZ - kick off

Somewhere over the rainbow
Onze Naomi van der Linden heeft tijdens Musical Sing-a-long 2019 (afsluiting van de jaarlijkse Uitmarkt) veel mensen kippenvel bezorgd met haar versie van Somewhere Over the Rainbow. Je kunt het fragment hier terugkijken: Naomi zingt Somewhere Over the Rainbow >>

 

BACK TO OZ - eerste repetitiefoto's

Ga naar de agenda >>