Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

Back to Oz

Een yellow brick road movie met K.O.Brass & Slagwerk Den Haag

vanaf 8 jaar – Doortje (Naomi van der Linden) is weervrouw en een echte young professional. Ze doet uitermate haar best, maar soms gaat het mis. Als er tijdens een uitzending kortsluiting in de studio ontstaat, belandt ze als een wervelwind in een andere wereld. Een wereld waar hele andere wetten gelden. Waar je de dingen moet bekijken door een groene bril. Door wil eigenlijk wel gewoon naar huis. Maar wie is toch die man achter het gordijn die alles arrangeert?

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat Frank L. Baum overleed, de schrijver van The Wizard of Oz. De gelijknamige filmklassieker met Judy Garland als Dorothy, is één van de meest bekeken films ooit. Het is in de loop der jaren een iconisch verhaal geworden en heeft bewezen dat elke generatie er zijn eigen tijd op kan projecteren.

Back to Oz is een unieke combinatie van live film, theater en muziek. Met een tekst van Don Duyns gebaseerd op alle boeken over Oz, een swingende band samengesteld uit muzikanten van K.O.Brass en Slagwerk Den Haag, een cameraman op de vloer die voor live videobeelden zorgt en een cast van negen acteurs die moeiteloos schakelt tussen spel, zang, camera’s en miniatuur. Kortom, spectaculair muziektheater met een happy end waar je met een beetje meer hart, verstand en moed uit komt!

Deze voorstelling is te zien in seizoen 2019-2020. Agenda >>

Wij zoeken kidsreporters
Hou je van theater? En maak je graag stories op instagram? Heb je altijd al mee willen lopen achter de schermen bij een voorstelling? Wordt dan nu kidsreporter voor Back to Oz! Meer info >>

Back to Oz

Back to Oz is een co-productie met Stadsschouwburg Utrecht en Slagwerk Den Haag

Regie Monique Corvers
Tekst Don Duyns
Compositie Gábor Tarján
Videobeeld Ramses Graus

Vormgeving
Jan van Hoof
Kostuums & poppen Lisa Louwers
Maquettes Stefanie Bonte
Lichtontwerp Claus den Hartog
Geluidsontwerp Jurriaan Giele

Acteurs Naomi van der Linden, Jaike Belfor, Ramses GrausMaurits v.d. Berg, Sacha Muller, Henke Tuinstra, Eileen Graham (operator), Barend van Daal (stagiair), Rosita Segers (stagiair)
Camera Bart Verhoeven
Slagwerk Den Haag Ryoko Imai, Niels Meliefste, Joey Marijs
K.O.Brass Kobi Arditi (trombone), Romain Bly (trompet), Randell Heye (trompet), Robert-Jan Looysen (hoorn), Patrick Votrian (tuba)

Deze voorstelling is te zien in seizoen 2019-2020. Agenda >>

Back to Oz

Deze voorstelling is te zien in seizoen 2019-2020. Agenda >>

Back to Oz

Inspiratie

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat Frank L. Baum overleed. Hij is de schrijver van het inmiddels legendarische boek The Wizard of Oz. De gelijknamige filmklassieker die in 1939 uitkwam, met Judy Garland als Dorothy, is de meest bekeken film ooit. De hoeveelheid films, musicals en computergames die daarna zijn verschenen, is eindeloos. Het OZ verhaal heeft de afgelopen eeuw bewezen dat elke generatie er weer zijn eigen tijd op kan projecteren. Deze keer is het onze beurt!

We doen dat overigens niet alleen, want we hebben een groep fantastische muzikanten tot onze beschikking. Drie percussionisten van Slagwerk Den Haag en de blazers van K.O.Brass (de blazerssectie van het Kyteman Orkest) vormen samen een swingende band onder leiding van Filiaalcomponist Gábor Tarján.

Deze voorstelling is te zien in seizoen 2019-2020. Agenda >>

 

In onze versie heet Dorothy Doortje. Maar ook zij is voortdurend bezig huiswaarts te keren. Gelukkig heeft ze een aantal geweldige side-kicks tot haar beschikking: een blikken man, een strooien pop en een leeuw. En natuurlijk haar eigen hondje Toto. Zal het lukken de weerzinwekkende heks uit het Westen te verslaan? Is de Tovenaar van Oz echt zo indrukwekkend? En is de weg naar huis nog wel zo aanlokkelijk, nadat je in zo’n spannend rijk bent geweest?

Back to Oz

BACK TO OZ - eerste repetitiefoto's

Deze voorstelling is te zien in seizoen 2019-2020. Agenda >>

Back to Oz

Klik hieronder op de items die in de media verschenen zijn.