Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

Back to Oz

Dé ideale wintervoorstelling met K.O.Brass en Slagwerk Den Haag

vanaf 8 jaar – Als in de tv studio tijdens de uitzending van het weerbericht alles op hol slaat, belandt weervrouw Doortje (Naomi van der Linden) plotseling in de onvoorspelbare wereld van Oz. Met haar nieuwe vrienden Blik, Stro en Leeuw, gaat ze op zoek naar de GROTE OZ en trotseren ze de gevaren van de Gele Steenweg. Maar komt ze daar ooit nog terug?

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat Frank L. Baum overleed, de schrijver van The Wizard of Oz. De gelijknamige filmklassieker met Judy Garland als Dorothy, is één van de meest bekeken films ooit. Het is in de loop der jaren een iconisch verhaal geworden en heeft bewezen dat elke generatie er zijn eigen tijd op kan projecteren. Dit keer gaan wij dat doen!

Back to Oz is een unieke combinatie van live film, theater en muziek. Met een nieuwe tekst van Don Duyns gebaseerd op de boeken over Oz, een spetterende band met muzikanten van K.O.Brass en Slagwerk Den Haag, een cameraman op de vloer die voor live videobeelden zorgt en een cast die moeiteloos schakelt tussen spel, zang en camerawerk. Kortom, origineel muziektheater waar je met meer hart, verstand en moed uit komt!

Somewhere over the rainbow
Onze Naomi van der Linden heeft tijdens Musical Sing-a-long 2019 (afsluiting van de jaarlijkse Uitmarkt) veel mensen kippenvel bezorgd met haar versie van Somewhere Over the Rainbow. Je kunt het fragment hier terugkijken: Naomi zingt Somewhere Over the Rainbow >>

Ga naar de agenda >>

Back to Oz

Back to Oz is een co-productie met Stadsschouwburg Utrecht en Slagwerk Den Haag

regie Monique Corvers
tekst Don Duyns
compositie Gábor Tarján
videobeeld Ramses Graus

vormgeving Jan van Hoof
kostuums & poppen Dymph Boss
maquettes Stefanie Bonte
rekwisieten Robert Groenewald
lichtontwerp Claus den Hartog
geluidsontwerp Jurriaan Giele

acteurs Naomi van der Linden, Jaike Belfor, Ramses GrausMaurits v.d. Berg, Sacha Muller, Henke Tuinstra, Eileen Graham (operator), Barend van Daal (stagiair), Rosita Segers (stagiair)
camera Bart Verhoeven
slagwerk Den Haag Ryoko Imai, Niels Meliefste, Joey Marijs
K.O.BrassKobi Arditi (trombone), Romain Bly (trompet), Randell Heye (trompet), Robert-Jan Looysen (hoorn), Patrick Votrian (tuba)

regieassistent Joy Slaats
1e inspiciënt Richard Bron
lichttechniek Joren Rupert
geluidstechniek Jeroen Hoekstra
decor/zenderwacht Sjoerd van der Worm
videotechniek Jurriaan Giele en Allard Vonk
technische preproductie Joost Giesken

productieleiding Annetje van Dijk
stagiair productie Remy de Graaf
kleedwerk Eleftheria Lavdaki
chauffeur & bouw Jasper Brouwer, Marco van de Beek 
tourbegeleiding Gwen Croonen
publieksbegeleiding Joyce Duppen, Malou Hart

& alle medewerkers van Het Filiaal theatermakerskantoor >>

Back to Oz

Weg van Kunst Hoograven
Een kunstroute door Hoograven

Het Filiaal theatermakers is tien jaar actief als cultuurcoach in de wijk Hoograven. Als cultuurcoach maakt Anne-Marie Knippels een verbinding tussen een culturele instelling en het onderwijs. In dit geval tussen Het Filiaal theatermakers en de Bredeschool Hoograven. Via kunstlessen op school, naschoolse cursussen en theaterclubs kunnen de leerlingen ontdekken hoe het is om gebruik van je eigen creativiteit en nieuwsgierigheid te maken, om iets nieuws te ontwikkelen.

10 jaar cultuurcoach
Dit najaar is Anne-Marie precies tien jaar als cultuurcoach aan het werk, en dat wordt gevierd! Samen met Bredeschool Hoograven, de Hogeschool voor de Kunsten, het wijkbureau en verschillende partijen in de wijk, ontwikkelen we een route door Hoograven: Weg van Kunst Hoograven. Leerlingen werken in een aantal weken toe naar presentaties die je tijdens een wandeling te zien krijgt. Muziek, beeldende kunst, techniek, dans en geschreven woord komen allemaal aan bod. De route begint en eindigt op een centraal punt in de wijk, en ter afsluiting wordt er samen gegeten. 

Weg van Kunst Hoograven vindt plaats op woensdagmiddag 11 december. Dat moment is bewust gekozen, want de inspiratiebron voor alle optredens en presentaties is namelijk de voorstelling Back to Oz die Het Filiaal theatermakers dit najaar maakt. Spetterend muziektheater met een swingende band dat vanaf 19 december in de Stadsschouwburg Utrecht te zien is.

Ga naar de agenda >>

Back to Oz

Inspiratie
Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat Frank L. Baum overleed. Hij is de schrijver van het inmiddels legendarische boek The Wizard of Oz. De gelijknamige filmklassieker die in 1939 uitkwam, met Judy Garland als Dorothy, is de meest bekeken film ooit. De hoeveelheid films, musicals en computergames die daarna zijn verschenen, is eindeloos. Het OZ verhaal heeft de afgelopen eeuw bewezen dat elke generatie er weer zijn eigen tijd op kan projecteren. Deze keer is het onze beurt!

We doen dat overigens niet alleen, want we hebben een groep fantastische muzikanten tot onze beschikking. Drie percussionisten van Slagwerk Den Haag en de blazers van K.O.Brass (de blazerssectie van het Kyteman Orkest) vormen samen een swingende band onder leiding van Filiaalcomponist Gábor Tarján.

In onze versie heet Dorothy Doortje. Maar ook zij is voortdurend bezig huiswaarts te keren. Gelukkig heeft ze een aantal geweldige side-kicks tot haar beschikking: een blikken man, een strooien pop en een leeuw. En natuurlijk haar eigen hondje Toto. Zal het lukken de weerzinwekkende heks uit het Westen te verslaan? Is de Tovenaar van Oz echt zo indrukwekkend? En is de weg naar huis nog wel zo aanlokkelijk, nadat je in zo’n spannend rijk bent geweest?

Wij zoeken kidsreporters
Hou je van theater? En maak je graag stories op instagram? Heb je altijd al mee willen lopen achter de schermen bij een voorstelling? Wordt dan nu kidsreporter voor Back to Oz! Meer info >>

Ga naar de agenda >>

Back to Oz

Somewhere over the rainbow
Onze Naomi van der Linden heeft tijdens Musical Sing-a-long 2019 (afsluiting van de jaarlijkse Uitmarkt) veel mensen kippenvel bezorgd met haar versie van Somewhere Over the Rainbow. Je kunt het fragment hier terugkijken:Naomi zingt Somewhere Over the Rainbow >>

Bekijk hieronder onze voorstellingsteaser >>

BACK TO OZ - eerste repetitiefoto's

Deze voorstelling is te zien in seizoen 2019-2020. Agenda >>

Back to Oz

Klik hieronder op de items die in de media verschenen zijn.