Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

Blauw van jou

De voorstelling

vanaf 4 jaar – Blauw van jou is een poëtische, grappige schoolvoorstelling voor in het speellokaal.

Nadia groeit op, afgezonderd in een huisje. Alles is er blauw en Nadia is er gelukkig. Haar vader weet dat blauw de kleur is van verstand en vertrouwen. Soms gaan ze samen naar buiten. Ook daar wil vader dat Nadia alleen maar blauw ziet. Dat is voor haar eigen bestwil, vindt vader, maar dat is hard werken voor hem!

Op een ochtend glipt er onverwacht een marter naar binnen. Hij vertelt Nadia over de andere kleuren, buiten. Die avond droomt ze over de wereld waar marter over vertelt. Nadia wordt nieuwsgierig en sluipt ‘s nachts naar buiten. Haar vader had gelijk, alles is donkerblauw, nachtblauw. Marter geeft niet op en laat Nadia zien dat de wereld veel kleurrijker is dan zij dacht. Blauw van jou is een voorstelling met poppenspel en liedjes over nieuwsgierigheid en veerkracht. Simpel en inventief vormgegeven, zodat het in een speellokaal past.

De makers

Mirthe Klieverik is al vele jaren als actrice te zien bij Het Filiaal theatermakers, o.a. in de succesvolle voorstellingen Falling Dreams, Mevr. Ophelia en Toen mijn vader een struik werd. Ze ontwikkelt zich al een tijdje tot theatermaker. Dit is haar eerste regie bij Het Filiaal theatermakers. Eva Gouda, de schrijfster van deze theatertekst schreef onder andere ook de voorstellingen RAAR (dit seizoen bij Het Filiaal theatermakers te zien) en Dit is geen Theater. De jonge Braziliaans/Nederlandse singer-songwriter Jasmin Godoy schreef eerder voor HFt de poëtische muziek van Ishi en Oor Overboord.

Blauw van jou

concept & regie Mirthe Klieverik
regie advies Monique Corvers
tekst Eva Gouda
muziek Jasmin Godoy
compositie coaching Gábor Tarján
vormgeving Lidwien van Kempen
cast Rosa Weekers en Tomer Pawlicki

Blauw van jou

Alle klassen die Blauw van jou bezoeken, krijgen van te voren een lespakket toegestuurd met daarin onder andere een docentenhandleiding en een poster van de voorstelling.

Blauw van jou

Blauw van jou

Blauw van jou

Klik hieronder op de items die in de media verschenen zijn.