Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

Enkeltje Mars

vanaf 8 jaar – Waarom zou je ruim acht maanden reizen om vervolgens op een planeet aan te komen waar niks te beleven valt? Zonder familie, zonder vrienden en zonder blauwe lucht. Het lijkt niet meteen aantrekkelijk en tóch zijn er mensen (de Marco Polo’s en Christoffel Columbussen van deze tijd) die best een enkele reis naar Mars willen maken. Omdat hun drang naar avontuur nou eenmaal ontzaglijk groot is.

Maar hoe voelt dat eigenlijk om zo ver weg van de aarde te zijn? En waarom zou je je opofferen voor een groter doel? Is dat heel moedig of misschien een beetje dom? Het Filiaal theatermakers zoekt het voor je uit! Compleet met miniatuurplaneten, filosofische overwegingen, meerstemmige zang, live videobeelden en plantaardige muziek maken we een kosmische voorstelling over de rode planeet. Het is natuurlijk nog lang niet zeker óf en wanneer de eerste mensen op Mars zullen landen, maar in het theater kan in elk geval ALLES.

Ga naar de speellijst van Enkeltje Mars >>

Enkeltje Mars

tekst & regie Monique Corvers
compositie Gábor Tarján
videobeeld Ramses Graus

spel & muziek & zang Karin Jessica Jansen, Boy Ooteman, Gábor Tarján, Eileen Graham (stagiair)

vormgeving Lisa Louwers, Dirk Sonneveld
lichtontwerp Claus den Hartog
geluidsontwerp & geluidstechniek Jurriaan Giele
regieassistent Jan Jasper de Vries

Ga naar de speellijst van Enkeltje Mars >>

Enkeltje Mars

Na de zomervakantie kan je hier de digitale versie van de docentenhandleiding van Enkeltje Mars openen. Hieronder komt een overzicht te staan van alle filmpjes, linkjes en bestanden die gebruikt worden in de handleiding.
Lees hier meer informatie over het kunsteducatief pakket rondom Enkeltje Mars >>

Ga naar de speellijst van Enkeltje Mars >>

Enkeltje Mars

Tussen Aarde en Mars Een experimentele workshop
Wat is er nodig om op Mars te kunnen leven? En wat is eigenlijk het verschil tussen de Aarde en Mars? In een bruisend laboratorium komen kunst en wetenschap samen. Laat je verwonderen, stel vragen en kom op nieuwe inzichten! Kijk na de zomervakantie onze agenda of de workshop ook in jouw theater aangeboden wordt.

Herfstvakantiespecial
In de Herfstvakantie bieden we een exclusief randprogramma aan. Er is onder andere een experimenteel ruimtecollege aansluitend aan de voorstelling in de zaal mét de makers en de cast. En we ontwikkelen een gewichtloze fotowand in de foyer waar je je in de ruimte kunt wanen. Hou de website in de gaten voor meer informatie.

Ga naar de speellijst van Enkeltje Mars >>

Enkeltje Mars

De repetities van Enkeltje Mars beginnen eind juni. Vanaf dan zal er ook beeldmateriaal verschijnen. 

Ga naar de speellijst van Enkeltje Mars >>

Enkeltje Mars

Klik hieronder op de items die in de media verschijnen zijn.