Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

Enkeltje Mars

Deze voorstelling is helaas niet meer te zien. Je kunt nog wel de recensies, foto’s en filmpjes bekijken.
Klik hier voor ons actuele aanbod.

Enorm leuke familievoorstelling ‘enkeltje mars’ van @hetfiliaal gezien gisteren. aanrader! Govert Schilling (sterrenkundige) >>Enkeltje Mars weet met ingenieuze trucage een landing op Mars te suggereren. Annette Embrechts – Volkskrant >>Eén van de meest grappige, creatieve en spannende voorstellingen , die ik in de afgelopen jaren zag. Marieke Dubbelman – AD Utrecht >>Wat een geweldige voorstelling! #kidsprooftip Kidsproofutrecht >>Net terug van première Enkeltje Mars van @hetfiliaal Absolute aanrader! Inge Loes ten Kate (Marswetenschapper Universiteit Utrecht) >>Het DNA van @hetfiliaal toonde zich vandaag opnieuw in première Enkeltje Mars. Volgen die club in hun omzwervingen, zou ik zeggen. Je reist mee. Frank vd Hulst (directeur Kunst Centraal) >> • meer recensies & artikelen >>

vanaf 8 jaar – Waarom zou je ruim acht maanden reizen om vervolgens op een planeet aan te komen waar niks te beleven valt? Zonder familie, zonder vrienden en zonder blauwe lucht. Het lijkt niet meteen aantrekkelijk en tóch zijn er mensen (de Marco Polo’s en Christoffel Columbussen van deze tijd) die best een enkele reis naar Mars willen maken. Omdat hun drang naar avontuur nou eenmaal ontzaglijk groot is.

Maar hoe voelt dat eigenlijk om zo ver weg van de aarde te zijn? En waarom zou je je opofferen voor een groter doel? Is dat heel moedig of misschien een beetje dom? Het Filiaal theatermakers zoekt het voor je uit! Compleet met miniatuurplaneten, filosofische overwegingen, meerstemmige zang, live videobeelden en plantaardige muziek maken we een kosmische voorstelling over de rode planeet. Het is natuurlijk nog lang niet zeker óf en wanneer de eerste mensen op Mars zullen landen, maar in het theater kan in elk geval ALLES.

Enkeltje Mars

tekst & regie Monique Corvers
compositie Gábor Tarján
videobeeld Ramses Graus

spel & muziek & zang
Karin Jessica Jansen
Boy Ooteman
Gábor Tarján
Eileen Graham (stagiair)

vormgeving Lisa Louwers, Dirk Sonneveld
lichtontwerp Claus den Hartog
geluidsontwerp Jurriaan Giele

regieassistent Jan Jasper de Vries
geluidstechniek Jurriaan Giele, Bauke Moerman
lichttechniek Henk Langeveld, Robert Wit
filmopnames Bart Verhoeven
assistentie kostuums & requisieten Bo Mulder, Nadia Turlings

zangcoach Marieke Snijders
chauffeur & bouw Jasper Brouwer
tourbegeleiding Elly Lewin, Malou Hart

fotografie Joris van Bennekom
teaser Nina Slagmolen, Claudia Rison

met dank aan Loes ten Kate (Marswetenschapper Universiteit Utrecht)

Enkeltje Mars

FILMPJES, LINKJES & BESTANDEN BIJ DOCENTENHANDLEIDING
Open HIER de digitale versie van de docentenhandleiding van Enkeltje Mars. Hieronder vind je een overzicht van alle filmpjes, linkjes en bestanden die gebruikt worden in de handleiding. Veel plezier!

    
Even voorstellen                Schooltv Melkweg

    
Schooltv Dag&Nacht

    
Docu Overview                  Klokhuis Leven op Aarde

    
André Kuijpers
                   Plastic Soep (Boyan)

LINKJES
    
Solarsystemscope             Ruimtevaartindeklas


Greenpeace

BESTANDEN


Mijn universum

Enkeltje Mars

Astronautentraining training toekomstige Mars astronauten
Rond 2030 staan de eerste reizen naar Mars gepland. De allereerste mens die een voet op Mars gaat zetten, loopt NU al rond op Aarde! Ben jij die astronaut in de dop? In het Filiaallab onderzoek je wat er allemaal bij een Marsmissie komt kijken en hoe het leven op Mars eruit zou kunnen zien. Test je astronautenvaardigheden zoals creativiteit, uithoudingsvermogen, wilskracht, samenwerken en nieuwsgierigheid. Let op: trek makkelijk zittende kleding aan en eet niet teveel voor aanvang van de training…

Enkeltje Mars

Bekijk hieronder de foto’s van Joris van Bennekom.
Via de pijltjes < en >  kan je de hele serie bekijken

Enkeltje Mars

Enkeltje Mars - repetitiefoto's