Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

Molman

Deze voorstelling is helaas niet meer te zien. Je kunt nog wel de recensies, foto’s en filmpjes bekijken.
Klik hier voor ons actuele aanbod.

Een zinderende performance **** Scènes >>
Vol prachtige verborgen vondsten
**** Theaterkrant >>
Acteur Ron van Lente kruipt en graaft in een vijver vol verhalen
**** de Volkskrant >>
Echt een aanrader voor al mijn vriendinnen
 Danne, Kidsreporter >>

vanaf 9 jaar – Durf jij af te dalen in de wereld van Molman? Hij leeft diep onder de grond in donkere gangen en tunnels die zich vertakken naar alle continenten. Van Bunnik tot in Alaska, tot in Ouagadougou, Afrika. Hij heeft de perfecte handen om mee te graven. Hij komt overal waar geen enkele machine bij kan en hij zwemt beter dan wie dan ook.

Molman werkt voor de I.W.R.S.B.A.S.B.* en weet echt alles van angst. Angst is kostbaarder dan olie, gas of goud; want bange mensen kan je alles wijsmaken. Iedereen krijgt vroeg of laat met hem te maken. Of je nu wilt of niet. Maar in het geheim verlangt Molman naar het zonlicht. Stukje bij beetje verzamelt hij de moed om zijn donkere schuilplaats voorgoed voor het daglicht te verruilen. *Interdepartementale Wetenschappelijke Raad voor de Studie van het Binnenste van de Aarde en Superdiep Boren

Coproductie met Schippers&VanGucht  

Molman is locatietheater in een omgebouwde zeecontainer naar een concept van het duo Schippers&VanGucht. Al eerder maakten Jellie Schippers en Myriam van Gucht de voorstelling Huis als gastregie bij ons. Ze wonnen er een Gouden Krekel mee en de voorstelling toerde met groot succes in Nederland én internationaal.

LET OP: om deze voorstelling te kunnen zien, klim je eerst via een steile trap naar binnen. Dus het is slim om rekening te houden met kleding en eventuele hoogtevrees of handicaps.

Molman

concept Schippers&VanGucht
regie Jellie Schippers
scenografie en kostuum Myriam van Gucht
spel Ron van Lente

tekst Hanneke Paauwe
compositie Tomas Postema
video Dries Alkemade

techniek Bart Verzeilenberg, Pim Pernet, Richard Bron

 

Molman

Hier kan je de digitale versie van de docentenhandleiding van Molman openen. De filmpjes en bestanden die er onder staan, corresponderen in volgorde met de opdrachten zoals ze in de handleiding staan. Veel plezier!

opdracht 1.2

opdracht 1.2

opdracht 1.3
Het Filiaal theatermakers doet onderzoek naar angst, wat is de grootste angst van ons publiek? Deel jouw angst in onze tagcloud op molman.nl

opdrachten 3.1 t/m 3.3
In de klas hebben jullie een set Nakaarten gekregen. Hier vind je ze online om te kunnen gebruiken op het digibord >>

Evaluatieformulier
Wij hechten veel waarde aan de mening van docenten en leerlingen. Ben je naar een Filiaalvoorstelling geweest en heb je één of meerdere onderdelen van ons lesmateriaal behandeld, vul dan het digitale evaluatieformulier in. Hartelijk dank! Evaluatieformulier>>

 

Molman

Deze voorstelling speelt zich af in een omgebouwde zeecontainer. Je kunt alleen via een steile trap aan de buitenzijde naar binnen klimmen, dus hou rekening met kleding en eventuele hoogtevrees en handicaps.

047mjudithzwikker-200x300

 

Molman

Molman

FiliaalLab bij Molman