Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

RAAR

Theaterkrant recensent Henri Drost schreef:‘ Raar is zo ontzettend actueel, maar vooral tijdloos. De voorstelling houdt alle volwassenen een spiegel voor, want wie herkent zich niet in het geforceerd enthousiast reageren op vakantieverhalen die je eigenlijk totaal niet interesseren.”

Lees hier de hele recensie  


De voorstelling

Een komisch absurdistisch stuk met vrolijke liedjes (4 tot 104 jaar)

Grote mensen zijn vreemde wezens. Zeker volwassenen. Ze zeggen nee tegen taart, drinken de hele dag koffie, praten eindeloos over het weer en houden van stofzuigen. Ze zeggen alles beter te weten. Omdat ze koste wat kost niet raar willen overkomen op de ander, belanden ze in de meest absurde situaties. Hoogste tijd om dat eens goed te bekijken.
Acteurs Henke Tuinstra en Floyd Koster vertalen het gedrag van volwassenen naar een komisch absurdistisch stuk. Voor kleine èn grote mensen één feest der herkenning.

Bekijk hier de teaser van deze voorstelling

Meer over de makers

Acteurs Henke Tuinstra en Floyd Koster delen dezelfde visie, humor en inspiratie. Zij maken associatief en beeldend theater met een scherp randje over de waan van de dag en hoe makkelijk het is om daarin meegesleept te worden. Voor RAAR zijn ze gecoacht door het artistieke team van het Filiaal theatermakers. Eva Gouda, schrijfster van onder andere de voorstelling Dit is geen Theater, schreef de prikkelende tekst.

Mooie vermelding!
In juni 2020 kozen theatercritici van NRC een eigen acteursfavoriet. Dit omdat het toneelgala in september niet door kon gaan, waar normaliter de toneelprijzen worden uitgereikt. Sander Janssen koos Henke Tuinstra voor haar Colombina (beste vrouwelijke bijrol) en Floyd Koster staat vermeld in het lijstje voor de Arlecchino (beste mannelijke bijrol) voor zijn rol in Christine van Stralen de musical van De gemeenschap.

Ga naar de agenda >>

RAAR

concept, regie & spel Henke Tuinstra & Floyd Koster
tekst Eva Gouda
compositie Gábor Tarján
vormgeving Laura de Jong
lichtontwerp Alaa Minawi
eindregie Ramses Graus en Monique Corvers
techniek Joost Giesken
met dank aan Kim van Zeben

fotografie Remke Spijkers

Ga naar de agenda >>

RAAR

RAAR heeft de afgelopen twee jaar op zo’n 120 basisscholen in en rond Utrecht gespeeld. Ook in het najaar van 2021 maken ze een scholentoer en in juni 2022. Alle klassen die RAAR bezoeken, krijgen van te voren een lespakket toegestuurd met daarin onder andere een docentenhandleiding en een poster van de voorstelling.

Dit filmpje kijk je met de klas ter voorbereiding op het Filiaallab (workshop) bij de voorstelling RAAR.

Ga naar de agenda >>

RAAR

Klik hieronder op de items die in de media verschenen zijn.

Artikel RAAR in AD Utrechts Nieuwsblad 9 juli 2020