Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

RAAR 1.5

Theaterkrant recensent Henri Drost schreef:‘ Raar 1.5 is zo ontzettend actueel, maar vooral tijdloos. De voorstelling houdt alle volwassenen een spiegel voor, want wie herkent zich niet in het geforceerd enthousiast reageren op vakantieverhalen die je eigenlijk totaal niet interesseren.”

Lees hier de hele recensie  


De voorstelling

vanaf 4 jaar – Grote mensen zijn vreemde wezens. Zeker volwassenen. Ze zeggen nee tegen taart, drinken de hele dag koffie, praten eindeloos over het weer en houden van stofzuigen. Ze zeggen alles beter te weten. Omdat ze koste wat kost niet raar willen overkomen op de ander, belanden ze in de meest absurde situaties. Hoogste tijd om dat eens goed te bekijken.
Acteurs Henke Tuinstra en Floyd Koster vertalen het gedrag van volwassenen naar een komisch absurdistisch stuk. Voor kleine èn grote mensen één feest der herkenning.

Meer over de makers

Henke Tuinstra en Floyd Koster studeerden beiden af aan de acteursopleiding van de HKU in Utrecht. Tijdens de opleiding werd al snel duidelijk dat ze hun krachten wilden bundelen, samen vormen zij het duo FLOYD&HENKE. Ze delen dezelfde visie, humor en inspiratie. Het koppel maakt associatief en beeldend theater met een scherp randje over de waan van de dag en hoe makkelijk het is om daarin meegesleept te worden. In 2015 wonnen Floyd en Henke met Revolution Starts Now de jeugdtheaterpitch van het Jeugdtheaterfonds.

Henke Tuinstra is in 2014 afgestudeerd aan de Acteursopleiding in Utrecht (HKU). Na haar afstuderen speelde ze in verschillende voorstellingen van o.a. Bontehond, Het Filiaal theatermakers en De Gemeenschap, zowel in het binnen-, als  buitenland. Haar meest recente rol als Wispelturige Heks Hedda in Back to Oz van Het Filiaal theatermakers (in samenwerking met Slagwerk Den Haag en K.O. Brass) geschreven door Don Duyns kreeg lovende kritieken.

Floyd Koster studeerde in 2014 af aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daarna speelde hij onder andere bij de gezelschappen Dood Paard, De Gemeenschap, Theater Sonnevanck, de Toneelmakerij, en de Nederlandse Reisopera.

Mooie vermelding!
In juni 2020 hebben theatercritici van NRC een eigen acteursfavoriet gekozen van afgelopen seizoen. Dit omdat het toneelgala in september niet door kan gaan, waar normaliter de toneelprijzen worden uitgereikt. Sander Janssen koos Henke Tuinstra voor haar Colombina (beste vrouwelijke bijrol) en Floyd Koster staat vermeld in het lijstje voor de Arlecchino (beste mannelijke bijrol) voor zijn rol in Christine van Stralen de musical van De gemeenschap.

Bij het maken van RAAR werkten ze samen met Filiaalcomponist Gábor Tarján, een grote wens van hen beiden. Eva Gouda, schrijfster van onder andere de voorstelling Dit is geen Theater, schrijft een prikkelende tekst voor het duo.

Ga naar de agenda >>

RAAR 1.5

concept, regie & spel Henke Tuinstra & Floyd Koster
tekst Eva Gouda
compositie Gábor Tarján
vormgeving Laura de Jong
lichtontwerp Alaa Minawi
eindregie Ramses Graus en Monique Corvers
techniek Joost Giesken
met dank aan Kim van Zeben

fotografie Remke Spijkers

Ga naar de agenda >>

RAAR 1.5

RAAR speelt van januari tot en met mei 2020 op zo’n 70 basisscholen in en rond Utrecht. Alle klassen die RAAR bezoeken, krijgen van te voren een lespakket toegestuurd met daarin onder andere een docentenhandleiding en een poster van de voorstelling.

Dit filmpje kijk je met de klas ter voorbereiding op het Filiaallab (workshop) bij de voorstelling RAAR.

Ga naar de agenda >>

RAAR 1.5

Klik hieronder op de items die in de media verschenen zijn.

Artikel RAAR in AD Utrechts Nieuwsblad 9 juli 2020