Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

Talking Hands

De voorstelling

Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de allereerste handafdrukken in oude grotten naar de stille handen van onze tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT). 

Talking Hands is een bijzondere cross-over voorstelling, waarin Nederlandse Gebarentaal helemaal geïntegreerd wordt. Met een diverse en veelzijdige cast; de tolk NGT is ook professioneel danser en de acteurs zijn even handig voor als achter de camera’s. De jonge Syrische Ud-speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Interessante details worden live voor je neus gefilmd en groot geprojecteerd. De live muziek wordt gecombineerd met de stille muziek van sign dancing. Kortom, een poëtische, grappige en muzikale voorstelling (met weinig tekst) over wat ons mensen verbindt door alle tijden heen en over veelzeggende handen.

Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar en extra leuk als je ook een beetje gebarentaal kan. Vanaf 22 januari 2022 te zien in de Nederlandse theaters! Première zondag 23 januari 2022 in Stadsschouwburg Utrecht.

Talking Hands

Gemaakt door: Monique Corvers (tekst en regie), Ramses Graus (video) en Gábor Tarján (compositie)

Cast:  Mauricio de Kok (spel, dans, gebarentaal), Jawa Manla (zang, oed), Ramses Graus (spel, video), Eileen Graham (spel, video), Gábor Tarján (spel, muziek)
Object- en kostuumontwerp: Eva Arends
Vormgeving: Hiske de Goeje
Techniek: Joost Giesken
Regie assistent: Brian Verhagen

Talking Hands

Het Filiaal theatermakers ontwikkelt bij Talking Hands mooi vormgegeven lesmateriaal en twee FiliaalLabs. We verbinden de thema’s uit de voorstelling aan reguliere leergebieden en spreken leerlingen aan op hun eigen makerschap. Hierbij staat voorop dat leerlingen kunnen ontdekken, experimenteren en creëren vanuit hun eigen creatieve vermogen.

Talking Hands

Talking Hands

Talking Hands

Klik hieronder op de items die in de media verschenen zijn.