Menu

Voorstellingen

Alle voorstellingen

Verloren Dingen

De voorstelling

vanaf 7 jaar – In een huis ergens in de grote stad woot een man samen met zijn eigenwijze kat. Elke dag verzamelt hij afgedankte spullen, die nergens meer thuishoren. Hij neemt ze in huis en geeft ze stuk voor stuk een originele bestemming. Tot de man op een dag thuis niet thuis komt en de dingen opnieuw verloren lijken… 

Verloren Dingen gaat over je blik op de wereld, over dingen zien waar anderen zo aan voorbij lopen. Drie spelers laten poppen en objecten tot leven komen, net zoals die man zijn verzamelde spullen leven inblaast. Onder andere geïnspireerd door Jim Henson (van de Muppets) en Phillippe Genty, creëert Ramses Graus weer een beeldende voorstelling met veel muziek en weinig woorden, waarin humor en poëzie samenkomen.

 

Verloren Dingen

concept & regie Ramses Graus
compositie Gábor Tarján
visueel concept, poppen & vormgeving Lisa Louwers
stage vormgeving Sjaan Hofstede
realisatie poppen Pluck Venema
lichtontwerp Richard Bron
(poppen)spel Eileen Graham, Barend van Daal en Syoma Ekhart

techniek Joost Giesken
productie Annetje van Dijk
tourbegeleiding schoolvoorstellingen Gwen Croonen
publieksbegeleiding voorstellingen Joyce Duppen

Verloren Dingen

Met je klas naar Verloren Dingen >

Lespakket*
Iedere klas ontvangt een mooi vormgegeven lespakket dat aansluit op thema’s en vormaspecten uit de voorstelling. Er worden filmpjes en opdrachten in opgenomen die je kunt gebruiken als voorbereiding en als na-verwerking. Ook worden er lessuggesties in opgenomen die samenhangen met andere reguliere leergebieden.
*Vanaf 28 september verschijnt hier de online docentenhandleiding met het lesmateriaal ter voorbereiding op de voorstelling.

FiliaalLab: objecttheater in de klas (na afloop) 
Met de voorstelling als vertrekpunt en bron van inspiratie spreken we leerlingen aan op hun eigen makerschap. Onder begeleiding van een Filiaal kunstdocent gaan de leerlingen actief aan de slag met het onderzoeken van objecten en spullen die ze vervolgens op verschillende manieren tot leven laten komen. In onze FiliaalLabs dagen we leerlingen uit een open houding aan te nemen, nieuwsgierig te zijn, vragen te stellen en onderzoek te doen. We stimuleren vrijheid in denken, doen èn creëren.

Helemaal Filiaal
Onder de noemer Helemaal Filiaal organiseren we elk jaar in Theaterhuis de Berenkuil een kunstproject rondom een van onze voorstellingen. In een dagdeel zijn ze zowel actief, receptief als reflectief met kunst bezig. Zestig leerlingen gaan onder begeleiding van kunstenaars een dagdeel zelf aan de slag met elementen uit de voorstelling.

discipline objecttheater
Thema samenwerken, geborgenheid, dat een ander kwaliteiten bij je ziet die je zelf niet door hebt en bewustwording
Kerndoelen 54 en 55
beschikbaar oktober t/m november 2020
locatie kleine / middenzaal theater
duur voorstelling 50 minuten
duur FiliaalLab 60 minuten

Verloren Dingen

Verloren Dingen

Verloren Dingen

Klik hieronder op de items die in de media verschenen zijn.