cursor
Het Filiaal

Jaike Belfor

Jaike studeerde in 2002 af aan de acteursopleiding in Utrecht (HKU). Ze speelde in diverse theatervoorstellingen waaronder Toen wij van Rotterdam vertrokken (Zilveren krekel meest indrukwekkende productie), Aan niets overleden, Scheur in de tijd, Back to Oz,Twelfth Night en The Neverending Story. Naast spelen ontwikkelde zij zich ook als theatermaker. In 2009 deed zij mee aan het Leids Cabaret Festival, waar zij de finale haalde. In de zomer van 2023 speelt ze in de voorstelling Poppy bij Vis à Vis.

Sinds 2012 is zij ook regelmatig te zien in film- en televisieproducties waaronder Bro’s before Ho’s, Dummie de Mummy 2 en Bella Donna’s. Jaike verwierf landelijke bekendheid met haar rol als Boomer in de televisieserie Celblok H. Ze speelde in de film Aan niets overleden, in de series Mocro Maffia, De club van lelijke kinderen – de Staatsgreep, Fit Girls, Ninja Nanny 2 en Nood. In het najaar van 2021 speelde zij een grote rol in de serie Deep Shit.

In 2018 viel Jaike op als deelnemer aan De Slimste Mens waar zij de finaleweek haalde en in 2020 was zij kandidaat in Wie is de mol.

Lange tijd was zij vaste sidekick van Roelof de Vries in het radioprogramma B.V.S.C. Daarnaast is zij als stem te horen in diverse commercials (o.a. voor De Rijksoverheid) en spreekt zij luisterboeken in.

Naast theater is vechtsport haar grote liefde. Ze geeft karate- en zelfverdedigingslessen en workshops in stagefight. Ook is ze zelf actief als MMA-vechter en olympic weightlifter en maakt zij regelmatig gevechtschoreografie voor films en series.

fotograaf: Isabel Sanchez Olid
fotograaf The Neverending Story: Sanne Peper

Toon:
Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu Sluiten